HV71 bröt tunga sviten – slog Björklöven

STOCKHOLM/JÖNKÖPING. Fyra raka förluster fick räcka.

Seriefavoriten HV71 tog en efterlängtad 3–0-seger hemma mot Björklöven.

– Jätteskönt och speciellt på sättet vi gör det, säger nyuttagne JVM-backen Emil Andrae.

Följ ämnen i artikeln

Det var två lag med totalt motsatta formkurvor som möttes i Jönköping.

Gästande Björklöven hade vunnit tio av de elva senaste matcherna. HV71 – som vann 18 av de 19 första seriematcherna – hade mer att fundera på. Det blev hela 2–7 mot Västerås senast, vilket var lagets fjärde raka förlust.

– Tycker de tre första matcherna mot Kristianstad x 2 och Mora inte var några dåliga insatser, men vi var ineffektiva i målskyttet. Sedan var det ett bottennapp mot Västerås och där kände vi inte alls igen oss själva. Men jag tycker ändå inte att vi stressar upp oss själva, säger Emil Andrae.

Larsson höll nollan

Men nu är de tillbaka på rätt spår igen.

Målvakten Filip Larsson räddade 27 skott och höll nollan i 3–0-segern.

Framåt var Zion Nybeck den store segerorganisatören. Forwarden, som tidigare i dag blev uttagen till junior-VM assisterade Pontus Netterberg och Daniel Norbe till de två första målen. 3–0 satte han själv i tom bur.

– Extremt skönt att vinna igen, vi spelade på en helt annan nivå i dag. Jag hade bra fart och skapade lägen, utmanade mycket och skjuter och då händer det saker, säger Nybeck som precis som Emil Andrae togs ut i den JVM-trupp som Tomas Montén presenterade under onsdagen.

Den tuffa perioden med fyra förluster tror både Nybeck och Andrae att HV kan ha nytta av framöver:

– Alla lag har en dipp någon gång på säsongen och det kanske var vår tur nu, så det var skönt att studsa tillbaka. Det är en tuff serie, speciellt när vi är favorittippat och det gäller att vi är på topp varje match annars förlorar vi, säger Andrae.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!