Marie Lehmann om kaoset: ”Väldigt stökigt”

Uppdaterad 2022-01-02 | Publicerad 2022-01-01

Två JVM-trupper avvisades från flyget hem från Kanada.

Mitt i kaoset hamnade SVT:s programledare Marie Lehmann.

– Det var väldigt stökigt och oroligt, säger hon.

Junior-VM i Alberta, Kanada, blev inställt sedan spelare testat positivt för Covid-19.

I dag skulle tre av landslagen, Finland, Tjeckien och Ryssland flyga hem från Nordamerika, men bara finländarna kunde fullfölja resan.

De ryska och tjeckiska spelarna avvisades från flygplanet efter att representanter från nationerna ska ha misskött sig.

Marie Lehmann, SVT:s välkända programledare, var inbokad på samma flygplan.

– Vi gick ombord på planet och blev bara sittandes där. Efter någon timme blev alla ombedda att gå av planet och ta med sig handbagaget. När vi kom tillbaka till gaten stod massor av uniformerad säkerhetspersonal där och många resenärer blev väldigt oroliga, säger Lehmann.

– Jag hade ju hockeyfolk att fråga och prata, så jag visste ganska snabbt vad som hade hänt. Men övriga hade ju ingen aning, och stämningen var otroligt märklig, fortsätter hon.

Försenades med tre timmar

Enligt tjeckisk media ska flygpersonalen ha tagit fel på nationernas tröjor och därför felaktigt avvisat Tjeckien. AirCanada ska också ha bett om ursäkt och betalat för hotellet samt nya flygbiljetter.

Men delar av det ryska laget ska samtidigt ha varit alkoholpåverkade, vägrat bära munskydd och en av ledarna, enligt ryska Sport-Express förbundskaptenen och förre storbacken Sergej Zubov, ska ha rökt inne i planet.

– Det var väldigt, väldigt stökigt. Jag bad till och med om att få byta plats. Med tanke på pandemin vill man inte sitta i närheten av någon i tio timmar som vägrar att ha munskydd.

Flyget, från Calgary till Frankfurt, försenades med nästan tre timmar och enligt Lehman var det både spelare och ledare i Ryssland som ska ha misskött sig, spekulerar hon.

– Jag såg inte själv hur de betedde sig, men ledarna från Finland och Tjeckien styrde ju upp och samlade sina lag. Om jag säger så.

Följ ämnen i artikeln