HV71 pensionerar Martin Thörnbergs nummer

”Kan inte tänka mig en mer värdig spelare”

Martin Thörnberg, 38, avslutade nyligen sin hockeykarriär.

Nu pensionerar HV71 nummer 10 för all framtid.

– Det är väldigt kul, men det känns också lite overkligt, säger han.

Följ ämnen i artikeln

I våras la Martin Thörnberg skridskorna på hyllan.

Tröjan? Den åker hela vägen upp i taket.

– Martin har varit en av de viktigaste spelarna i HV71:s historia och uppfyller med råge de kraven HV71 har för att få sin tröja hissad i Husqvarna Garden, säger Johan Lindbom, klubbdirektör i HV71 i ett pressmeddelande.

Har vunnit fyra SM-guld

Med 718 matcher i HV-tröjan parkerar Martin på en fjärdeplats över flest antal spelade matcher i HV71. Den långa karriären har bland annat innehållt fyra SM-guld med klubben och VM-guld med Tre Kronor.

– Martin har HV71 i blodet sedan barnsben och har en ikonstatus bland alla HV-fans för det han gjort för klubben. Jag kan inte tänka mig en mer värdig spelare att få sitt nummer pensionerat än Martin Thörnberg, fortsätter Lindbom.

”Känns overkligt”

Thörnberg gjorde fyra matcher för HV71 i hockeyallsvenskan den gångna säsongen. Den målfarlige forwarden lånades ut från hockeyettanklubben Dalen där han spelade sina två sista säsonger efter att inte ha fått förnyat kontrakt med HV71 – till supportrarnas stora besvikelse.

Nu är HV71 tillbaka i SHL och när Brynäs kommer på besök den 5 januari 2023 kommer nummer 10 pensioneras för all framtid.

– Det är väldigt kul, men det känns också lite overkligt. Jag har så otroligt mycket bra minnen från mina år i HV71. Inte bara gulden, utan alla människor jag träffat och kompisar jag fått. Det är något jag är väldigt tacksam för. Redan som liten hade jag en dröm om att spela i HV71 och jag burit mina HV-kläder med stolthet under hela min karriär, säger Martin Thörnberg till HVTV.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!