Ted Brithén matchhjälte efter covid-19: ”Många har hört av sig”

ÖREBRO. De fysiska och psykiska problemen på grund av covid-19 hämmade Ted Brithén förra säsongen.

Den 30-årige Rögle-centern fick andnöd och en panikångestattack som gjorde att han ringde efter ambulans.

– Jag har gått ut med det och nu försöker jag inte tänka på det mer, men många har hört sig om liknande problem, säger han.

I en intervju i Helsingborgs-Dagblad öppnade Ted Brithén upp sig och berättade om sviterna efter sjukdomsproblemen.

Under förra säsongen gick han igenom fyra karantäner och två omgångar av covid-19.

– Jag fick andnöd och en panikångestattack som gjorde att ambulansen fick komma, hela livet passerade förbi där och då. Jag spelade med ångest genom hela slutspelet, säger Ted Brithén till tidningen.

”Så stolt över det”

Direkt i 3–2-segern i SHL-premiären borta mot Örebro visade han upp sin rätta sida igen både på och utanför isen.

Det upplevs som en omstart för honom och han känns som ett nyförvärv för Rögle.

– Jag känner mest att det är kul att vara med och spela, men det här klubbmärket på bröstet som jag är så stolt över. Jag försöker inte tänka på problemen, nu har jag gått ut med dem i en jättebra intervju. Så nu behöver jag inte referera till det mer. Nu är det sagt och nu vet alla om det. Jag tänker inte mer på det, det är bara som det är, säger Ted Brithén.

”Alla cylindrar där”

Den gripande situationen som han befann sig i har väckt mycket känslor.

– Det är folk som har hört av sig om sina problem och liknande problem. Det är helt naturligt, så blir det alltid när man berättar om sådana grejer. Folk hittar en samhörighet på något sätt. Det är inte roligt att de varit med om samma sak, men det är så livet är, säger Ted Brithén.

Håller du ändå med om att du kan ses som ett nyförvärv när du inte var dig själv förra säsongen?

– Jo, så klart, så kan man väl se det. Om man ser det utifrån så är det klart att det är så. Nu är alla cylindrar där, det är klart att det påverkar.

Detsamma gäller lagkamraten Leon Bristedt som inte var sig själv förra säsongen efter problem med covid-19, men ser helt återställd ut på isen.

Succebyté matchavgörande

Ted Brithén gjorde det matchavgörande 3–1-målet när han fick öppen kasse efter förarbete av kedjekamraterna Dennis Everberg och Adam Tambellini.

Det var deras första byte tillsammans, sedan huvudcoachen Cam Abbott hade bytt ut Tyler Kelleher mot Adam Tambellini i förstakedjan.

– Det var direkt när han kom in, det var en ganska härlig känsla. Vi har gjort några sporadiska byten i andra matcher och jag tycker att det är roligt att spela med de två, jag spelade med Adam Tambellini förra säsongen och vi har en bra kombination. Jag och Adam Tambellini har kemi tillsammans och jag och Dennis Everberg har kemi sedan innan. Det är stora och skickliga grabbar, det är något att bygga vidare på, säger Ted Brithén.

”Nästan bortskämd”

Vad låg bakom de här förändringarna i formationerna i den andra perioden?

– Coacherna ville väl väcka de två kedjorna, det var väl en nyckel som han ville lösa. Nu gav det resultat till ett vinnande mål, det gjorde att vi kunde vinna matchen. Vi har så otrolig bredd i vår offensiv och otroligt många skickliga forwards. Man blir nästan bortskämd över hur många skickliga spelare det finns i det här laget, oavsett vem man spelar med är det en fröjd att komma ut på banan.

Ted Brithén kom tillbaka efter en halv säsong i Bern innan transferfönstret den 15 februari och skrev kontrakt över fem och en halv säsong.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!