Leksands glädjebesked – viktiga kuggarna tillbaka: ”Jag hoppas och tror”

Leksandsspelarna Oskar Lang och Max Veronneau missade SHL-premiären på grund av hjärnskakningar.

Nu kommer glädjebeskedet för Leksandssupportrarna.

– Som jag uppfattat det så har de följt hjärntrappan och inte fått något bakslag, säger Leksands general manager Thomas Johansson.

Både Oskar Lang och Max Veronneau har imponerat under försäsongen. Lang har noterats för sju poäng (3+4) och nyförvärvet Veronneau står noterad för sex poäng (4+2).

Men i Leksands vinstmatch mot Trinec i CHL så ska både Oskar Lang och nyförvärvet Max Veronneau ådragit sig varsin hjärnskakning.

Det gjorde att båda anfallarna missade Leksands SHL-premiär, som dalalaget förlorade mot Malmö Redhawks med 3–4 i Tegera arena.

Johansson är förhoppningsfull

Men nu kommer ett glädjebesked.

Både Oskar Lang och Max Veronneau väntas vara tillbaka redan på torsdag, när Leksand gästas av Rögle BK. Det är åtminstone Leksands general manager, Thomas Johanssons förhoppning.

– Som jag uppfattat det så har de följt hjärntrappan och inte fått något bakslag. Jag hoppas och tror att de är spelklara på torsdag. Men i övrigt, så är det vår lagläkare som ska svara på frågor kring skador. Lagläkaren träffar dem dagligen och vet bäst, helt enkelt, säger Thomas Johansson.

Märktes deras frånvaro i matchen mot Malmö?

– Ja, absolut. Det är två spelare som ska vara topp sex och de tillför väldigt mycket när det kommer till farten framåt. Jag hoppas och tror att de är tillbaka på torsdag mot Rögle.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!