Mattias Ekholm förlänger med Nashville

Mattias Ekholm.
Mattias Ekholm.

NEW YORK. Flera svenska profiler har lämnat Nashville Predators senaste månaderna – men backen Mattias Ekholm blir kvar.

Han skrev under onsdagen på en kontraktsförlängning som löper över fyra år och ger drygt 54 miljoner kronor per säsong – vilket innebär en rejäl löneökning.

– Jag är väldigt exalterad, säger den 31-årige masen.

Predators var tills alldeles nyss ett av de stora svensklagen i NHL, men inför den här säsongen trejdades plötsligt Viktor Arvidsson till Los Angeles och sedan plockades Calle Järnkrok av Seattle i expansionsdraften.

Eftersom bägge spelar på utgående kontrakt har det dessutom spekulerats i att de återstående två, Filip Forsberg och Mattias Ekholm, kan komma att bli trejdade. Men nu står det alltså klart att åtminstone Ekholm förblir predator.

Han förlänger i fyra år och får 6,25 miljoner dollar per säsong (cirka 54 miljoner kronor) – jämfört med 3,75 miljoner dollar under nuvarande avtal.

– Att stanna i den här organisationen och den här staden var prioriteringen för mig och min familj så jag är väldigt exalterad över att ha skrivit på det här kontraktet, säger den förre Mora- och Brynäs-backen.

– Nashville är hemma och jag tror på lagets framtid och ser fram emot att kriga om Stanley Cup de kommande fem åren.

Nashville Predator har säsongspremiär mot Seattle Kraken hemma i Bridgestone Arena natten till fredag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!