Spelare sjuka – matcher i slutspelsserien skjuts upp

Hockeyallsvenskan ställer in matcherna i slutspelsserien i kväll, liksom den hockeyallsvenska finalen Björklöven–Modo i morgon.

Fyra spelare i Vita Hästen har insjuknat och flera därtill känner sig hängiga.

– Det är inte bekräftat att det handlar om coronaviruset, säger hockkeyallsvenskans styrelseordförande Håkan Svensson.

Beslutet togs först av hockeyallsvenskans styrelse, och det formella beslutet togs sedan av Svenska Ishockeyförbundet.

Redan tidigare under morgonen hade hockeyallsvenskan tagit beslutet att ställa in alla matcher från midnatt.

När sedan flera spelare i Vita Hästen har insjuknat, utan att det är bekräftat handla om coronaviruset, tog ligan beslutet att ställa in även kvällens matcher på ett snabbinkallat möte.

Västerås skulle ha mött Karlskoga i kväll.
Västerås skulle ha mött Karlskoga i kväll.

– Vi fick ett muntligt godkännande av Svenska Ishockeyförbundet att ställa in från midnatt. Så det handlade bara om formalia, säger Håkan Svensson, som är styrelseordförande i hockeyallsvenskan och sitter i AIK:s styrelse.

Tror säsongen är över

Kvällens matcher i slutspelsserien skulle vara Bik Karlskoga–Västerås, Vita Hästen–Södertälje, Västervik–Timrå.

Formella beslutet är att matcherna skjuts upp, men hockeyallsvenskan räknar med att säsongen inte går att genomföra.

– Med stor sannolikhet ställs hela säsongen in, vi ser inte hur den ska gå att genomföra. Det är tragiskt, men människors hälsa och liv måste gå före. Det är klart att vi helst vill spela klart, men om konsekvensen blir att det inte går så är det rimligt att det blir samma ligor och samma lag nästa säsong, säger Håkan Svensson.

”Råder tills vidare”

Under gårdagen hade hockeyallsvenskan tagit beslutet att spela andra omgången i slutspelsserien utan publik, Modo–Björklöven i den andra matchen i hockeyallsvenska finalen under torsdagskvällen spelades också utan publik.

Sjukdomsläget i Vita Hästen är bekräftat av ordföranden Rickard Rauge.

”Pausen råder tills vidare och säsongen kommer att återupptas om och när det bedöms säkert att fortsätta spela för alla inblandade.”, skriver ligan efter det officiella beslutet.

Tomas Ros har avslutat chatten tack för alla inlägg.

Skriv inlägg
 • Tomas Ros

  Tack för alla vettiga frågor.

  Finns inga bra svar.

  Hur än Ishockeyförbundet, SHLoch HA beslutar om så kommer något lag bli trampad på tårna.

  Sånt känns alltid.

  Ha en trevlig kväll och kramas mkt.


 • Varför skulle just bara Modo och Björklöven flyttas upp? Det finns ju en slutspelserie också, de lagen har ju en chans att få spela sig till en SHL plats dem också

  Bif

 • Så här står det på Timrå IKs hemsidaUppdatering om säsongen 2019/2020 Publicerad: 1 timme sedanEfter beslut från Hockeyallsvenskan kommer slutspelsserien idag pausas och inga matcher kommer att spelas. Detta beslut gäller tills vidare. Vi har inga andra uppgifter än att vänta in beslut från Svenska Ishockeyförbundet och Hockeyallsvenskan huruvida den här säsongen kommer fortsätta spelas eller ställas in.

  Thomas Eriksson

 • Björklöven slutade etta och tvåa i Allsvenskan och flyttas därför direkt upp till SHL.SHL delas in i fyra divisioner: Luleå Skeå Björklöven ModoBrynäs Leksand DIF ÖrebroMalmö Rögle Växjö OskarshamnHV71 Frölunda Linköping FärjestadVarje lag möter lagen i samma division sex gånger och möter lagen från övriga divisioner två gånger per säsong. Totalt 48 omgångar. Ettan och tvåan i varje division går till kvartsfinal. De som slutar sist i varje division gör upp om nedflyttning! Detta resulterar i fler "derbyn" och kortare bortaresor!Bra för publik samt miljöYou are welcome, hockeyligan!

  Fredde

 • Spela klart kvalet utan publik! Vad är problemet? Det är spelarnas jobb och vilka andra arbetstagare i det här landet kan avsluta jobbandet pga ett nytt förkylningsvirus....tänk om arbetare inom vården ställde in arbetet? Det får bli ett slut på fjanteriet, spela klart så är allt ur världen och sportslig grund avgör!

  Lennart
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!