Skellefteå presenterar Robertssons ersättare

avMagnus Wilsson

Efter uttåget i SM-slutspelet gick Bert Robertssons kontrakt ut som assisterande tränare i Skellefteå.

Nu presenteras hans ersättare – 43-årige Stefan Hedlund.

– Det känns väldigt bra att få möjlighet att flytta hem, säger han i ett pressmeddelande.

Skellefteås lagbygge inför säsongen 2019/2020 fortsätter. Efter assisterande tränaren Bert Robertssons känslosamma farväl har klubben nu gjort klart med en ersättare.

Piteåbördige Stefan Hedlund har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Det ska bli oerhört inspirerande att få möjlighet att jobba med så pass kunniga och erfarna människor som Tommy, Stefan och Krister. Att få komma till en så meriterad klubb som Skellefteå och få möjlighet att komma in och bidra till det teamet och den organisationen känns fantastiskt bra. En riktigt kul utmaning för mig, måste jag säga, säger han i ett pressmeddelande.

Två år i Schweiz

Senast kommer 43-åringen från en tvåårssejour i den Schweiziska ligan och klubben EV Zug. Den första säsongen var han ansvarig för klubbens ungdomsakademi och under den andra säsongen var han assisterande för A-laget som tog sig hela vägen till en final.

– De här två åren har varit väldigt utvecklande för mig, både som människa och coach. Det har varit oerhört nyttigt att se olika kulturer, träffa olika typer av spelare och att uppleva de olikheter som finns nere i Schweiz, säger Hedlund.

Flyttar hem

Men nu återvänder han till Sverige och ser fram emot att få komma hem och jobba med Skellefteå.

– Det känns väldigt bra att få möjlighet att flytta hem! Att kunna vara nära släkt och vänner och att i samma veva få möjligheten att få jobba i Skellefteå AIK känns fantastiskt kul, säger han.

Sportchefen Erik Forsell är nöjd med rekryteringen.

– Det känns oerhört kul att få in Stefan i tränartrion. En väldigt driven person och ledare som vill utveckla både sig själv och sin omgivning. Han är hela tiden nyfiken på att lära sig nya saker och är redo att göra ett väldigt hårt jobb. En Norrlandskille som varit nere i Schweiz och samlat på sig mycket erfarenhet, både i Zugs akademiverksamhet och A-lag där han jobbat mycket med individutveckling och att sätta upp en struktur för det, säger han i ett pressmeddelande.

ARTIKELN HANDLAR OM