Succé utan Babcock – krossade Detroit

Mål av Andreas Johnsson och William Nylander

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Toronto Maple Leafs fortsätter skörda triumfer utan Mike Babcock.

I natt krossade de Detroit med hjälp av två mål signerade Andreas Johnsson och ett från William Nylander.

– Några saker nye coachen har infört i vårt system har gett oss mer speed. Vi nöter ner motståndarna, säger Johnsson efter 6-0-smockan.

Det är rätt iögonenfallande.

Maple Leafs – kallat krislag så sent som förra veckan – har spelat tre matcher sedan kontroversielle ”old school”-profeten Mike Babcock avskedades och ersattes av den betydligt mer progressive Sheldon Keefe.

Och de har vunnit samtliga.

I Little Caesars Arena i Detroit i natt hade de rena rama uppvisningen mot Red Wings.

Visst, hemmalaget tvingades större delen av matchen försvara sig med en sjuk Jonathan Bernier i kassen sedan Jimmy Howard skadat sig i första perioden, men det var verkligen inte bara därför gästerna vann med 6-0.

”Sett bra ut hittills”

De spelade ut rödvingarna och ledde skotten med löjliga 40-16 efter två perioder, för att till slut vinna dem med 54-25.

– Man kan se att killarna är fria och får använda sin skicklighet och har kul, säger danske målvakten Frederik Andersen till Toronto Sun efter sin nolla.

Som Andreas Johnsson och William Nylander. Den förstnämnde gjorde två av målen mot Wings och spelade fram till ett – medan ”Lill-Nyllet” svarade för ett mål och en assist.

– Det har sett bra ut hittills, säger Johnsson till Sun.

– Några saker nye coachen har infört i vårt system har gett oss mer speed. Vi nöter ner motståndarna. Men det finns fortfarande saker att jobba på.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!