”Han är sjukt sugen”

avHans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Cehlin.

Patrick Cehlin, 28, kommer allt närmare spel med Oskarshamn.

Den förre landslagsforwarden ska genomgå ytterligare en läkarundersökning på torsdag, men allt pekar åt rätt håll:

– Han är hundra återställd och sjukt sugen, sedan måste det bli en hållbar situation för en bra comeback, säger Cehlins agent Martin Nilsson. 

I lördags kväll kunde Sportbladet avslöja att Patrick Cehlin var på gång till Oskarshamn. En rejäl knall då den förre VM-forwarden inte har spelat ishockey på nästan två år på grund av flera hjärnskakningar. 

Cehlin har den senaste tiden tränat med division 1-klubben Segeltorp och har enligt uppgift sett riktigt bra ut.

Han har sedan tidigare friskförklarats på European Brain Center i Göteborg, men ska på torsdag genomgå ytterligare ett test i Stockholm:

– Det är en kille han har jobbat med här. Det går inte att ha för många livremmar. För varje steg han går igenom med positivt resultat känner han sig starkare, säger Martin Nilsson.

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Cehlin spelade i Luleå 2018.

Förhoppningsvis ska han efter torsdagens undersökning vara redo för att göra ett nytt försök i elithockeyn. Enligt uppgifter är då planen att han ska ansluta till Oskarshamn, men det är en del detaljer som först måste lösas.

– Det är lite dialog med en del klubbar hur en framtid ska se ut för att bli bra för alla parter. 

”Alltid tyckt han varit otroligt bra”

Kan du bekräfta att Oskarshamn en av de klubbarna?

– Det låter jag klubbarna själva svara på, men det är absolut några SHL-klubbar och några i allsvenskan som har hört av sig. En frisk Cehlin vill nog alla ha.

Hur sugen är han att börja spela igen?

– Sjukt sugen, sedan ska det bli en hållbar situation för en bra comeback. Men han är undra procent nu och kör för att han ska spela. Samtidigt har han respekt för att kliva rakt in i SHL efter ett så långt uppehåll, säger Martin Nilsson.

Oskarshamns general manager Thomas Fröberg förnekade i lördags att han haft någon kontakt med vare sig Cehlin eller hans agent.

Däremot medgav Fröberg att Cehlin är en intressant spelare.

– Klart man vill ha en sådan som Cehlin. Vissa spelare har man följt från de var väldigt unga. Cehlin är en sådan och jag har alltid tycket att han är otroligt bra. Jag vet att han håller på och rehabbar. Visst, är han frisk och klar kan han vara aktuell för oss.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM