Vita Hästens besked: Klarar inte elitlicensen

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Västervik har annonserat det.

Pantern likaså – följt av konkurs.

Nu presenterar ännu en hockeyallsvensk klubb tunga, röda siffror.

Vita Hästen klarar inte elitlicensen för nästa säsongs hockeyallsvenska.

Norrköpingslaget Vita Hästen har haft en minst sagt motig säsong – både på och utanför isen med skrala resultat och tunt med pengar. Ett lyckat kvalspel må ha räddat det allsvenska kontraktet. Ekonomin? Den är bevisligen inte räddad.

När klubben under lördagen presenterade bokslutet för säsongen 2018–2019 är det dyster läsning för de hockeyfrälsta i Norrköping.

Koncernen (Föreningen HC Vita Hästen samt Vita Hästen Ishockey AB) landade på ett minusresultat på minus 2,7 miljoner kronor.

Det egna kapitalet i klubben ligger på 1,6 miljoner efter den tuffa säsongen.

Samma siffra i hela klubbens koncern uppgår dock till ett negativt eget kapital på 54 000 kronor.

Vilket är en siffra för låg för en elitlicens.

Handlingsplan

”Koncernen uppfyller därmed inte det krav på 2,0 MSEK i eget kapital som Svenska Ishockeyförbundet och Licensnämnden ställer i samband med bokslut för säsongen 18/19 för spel i Hockeyallsvenskan. Föreningen har utarbetat och skickat in en handlingsplan för att uppnå kravet på 2,5 MSEK i samband med bokslut efter säsongen 19/20 som ska säkerställa allsvenskt spel även säsongen 19/20” skriver klubben i sin bokslutskommuniké.

”Vår uppfattning är att denna handlingsplan är väl genomarbetad och absolut möjlig att genomföra. Arbetet med att avsevärt öka intäkterna i bolaget till kommande säsong är påbörjat och det finns en tydlig strategi för hur detta ska lyckas”, fortsätter meddelandet, signerat klubbens styrelse och kanslichefen Dan Björkman.

Publicerad:

LÄS VIDARE