Lundqvist vilades – då krossades Rangers

Hörnqvist: Vår bästa match på hela säsongen

Foto: Fred Vuich / TT / NTB Scanpix
HOCKEY

NEW YORK. Pittsburgh Penguins visade ingen pardon när New York Rangers besökte PPG Paints Arena i natt.

De körde över divisionsrivalen och vann med 7–2.

– Jag tycker det var vår bästa match på hela säsongen, säger målskytten Patric Hörnqvist till Sportbladet.

Det syntes direkt att Pittsburghs pingviner var hungriga i nattens uppgörelse om förstaplatsen i Metropolitan-divisionen. 

De gick till ursinnig attack så fort pucken släpptes – och lättade sedan aldrig på gasen.

– Det var raka motsatsen till hur vi startade mot Toronto i förra matchen. Då öppnade vi direkt dåligt men nu såg det verkligen bra ut, säger Patric Hörnqvist på telefon från hemstaden.

– Resultatmässigt var det ändå jämt så sent som i början av tredje perioden, men vi fick aldrig någon panik utan bara fortsatte pumpa på. Sett till 60 minuter tycker jag det var vår bästa match på hela säsongen. I samma form som under fjolåret? Det går åt det hållet. Och då har vi ändå våra två bästa backar borta. Det säger något om vår kapacitet.

Sjunde målet för Hörnqvist

Hörnqvist smiskade själv in sitt sjunde mål för säsongen i tredje perioden.

– Jag fick en fin passning av Nick Bonino och kunde bara pricka in pucken. På tiden, tycker jag. Det var ett tag sedan jag gjorde något mål och det hjälper alltid självförtroendet att få bidra framåt. 

Henrik Lundqvist vilade efter sina tre fina comeback-matcher, så det var Antti Raanta som fick det tvivelaktiga nöjet att släppa in sju Pittsburgh-puckar. 

ARTIKELN HANDLAR OM