Seger direkt med Holloway i laget

Av: Emil Larsson

Publicerad:

SKELLEFTEÅ. Mot Malmö gjorde Bud Holloway en efterlängtad comeback för sitt Skellefteå.

Det blev seger direkt med 3–0 – och Joakim Lindström tror att Buds intåg kan lyfta laget.

– Han blir ett hot på ett annat sätt som motståndarna kommer behöva se upp med, säger Lindström.

Bud Holloway.
Foto: BILDBYRÅN
Bud Holloway.

Under sina tre säsonger i Skellefteå gjorde Bud Holloway, 28, stor succé med två SM-guld. Sedan han lämnade Västerbotten har däremot Skellefteå förlorat två raka SM-finaler.

Men första december blev det officiellt med en återkomst.

Det var först tänkt att han skulle göra sin debut mot rivalen Luleå – men pappersstrul stoppade honom. När Malmö besegrades med 3–0 under onsdagen var det äntligen dags.

– Jag har saknat att vara här. En underbar dag och jag njöt verkligen att vara tillbaka, säger Bud Holloway.

”Grym prickskytt”

Stundtals var Bud Holloway pigg ute på banan och hade jätteläge i powerplay. Men han fick gå poänglös i sin återkomst.

I stället snodde Joakim Lindström och Oscar Möller showen. Den förstnämnde assisterade till alla tre målen och Oscar Möller sköt två av målen. Det betyder att han gjort nio mål på tio matcher sedan sin skadecomeback.

– Oscar (Möller) är het. Han är en grym prickskytt och har ett snabbt skott. Joakim (Lindström) levererar enorma passningar. Det här är en kombination som vi kommer se mer av, säger Bud Holloway.

Segern mot Malmö betyder att Skellefteå nu klättrar upp på fjärde plats. Och med Bud Holloways intåg tror Joakim Lindström att Skellefteå kan lyfta ytterligare.

– Det är verkligen roligt att han är tillbaka, för han ger oss en ny dimension i spelet. Han blir ett hot på ett annat sätt som motståndarna kommer behöva se upp med, säger Joakim Lindström.

Vilken annan dimension ger han er?

– Just att han kan fixa sig fram till mållägen och avslut helt själv. Han kan skapa saker från ingenting, han har den talangen både med sin skicklighet och styrka.

Fick matchstraff

En omtalad situation efter matchen var Pär Lindholms matchstraff i andra perioden. Han åkte ut för kicking i en situation med Malmömålvakten Cristopher Nihlstorp.

– Givetvis försöker jag inte sparka mot målvakten, utan jag försöker gå mot pucken. Domarna ser det som en spark och då säger väl regelverket att de ska ta ut mig, säger Pär Lindholm.

Pär Lindholm var verkligen i händelsernas centrum under onsdagskvällen. För han var tillbaka från en längre skadefrånvaro och just innan nedsläpp skrev han på ett nytt kontrakt inför hemmapubliken.

– Fantastiskt. Skellefteå är min hemstad och jag trivs jättebra här, både personligen och med hockeylivet.

Publicerad: