Värvningar ifrågasätts – för dåligt tränade

Foto: Maja Suslin/TT / TT NYHETSBYRÅN
Frölunda åkte ur i semifinalen. Nu kritiseras värvningarna inför nästa säsong.
HOCKEY

Frölunda lyckades inte försvara SM-guldet.

Nu väcks också frågetecken kring klubbens nya spelare – som är för dåligt tränade.

– Den enda spelare som fyller vår kravprofil hittills är Max Friberg, säger Roger Rönnberg till gp.se.

Uttåget i semifinalen mot Brynäs i vårens SM-slutspel var en missräkning för Frölunda som ville försvara SM-guldet från 2016.

Nu bygger klubben om och satsar vidare.

Åtta nya spelare har värvats, bland andra förre skyttekungen Ryan Lasch och HV:s guldhjälte Lias Andersson, och när Frölundas sommarträning nu dragit i gång ifrågasätts värvningarna genast.

Han är den enda

De uppfyller inte Göteborgsklubbens fysiska krav.

– Den enda spelaren som fyller vår kravprofil är Max Friberg. Han lägger sig i övre skiktet för att vara vältränad hos oss. Han har verkligen gått in på en bra nivå, säger Frölundatränaren till gp.se.

Lias Andersson erkänner för sajten att han inte är i fysisk toppform på grund av guldfirandet med HV 71.

– Det är ett par grejer som jag behöver jobba upp i styrka och kondition. Men det är på väg. Det har varit ett snäpp upp från vad jag varit van med. Men jag börjar komma in i det. Jag hade inte tränat på ett par veckor efter guldfirandet, så jag var inte i bästa shape, säger 18-åringen.

Tvingades banta

Tidigare har den nuvarande NHL-spelaren, Mattias Janmark, tvingats till extra träning av Frölunda och Skellefteåbacken Emil Djuse beordrades banta ner sitt kroppsfett under sin tid i klubben.

– Det är ingen chock. Det lättaste att få till är fysträningen. Det är bara tid och hårt jobb som behövs, säger Rönnberg.

ARTIKELN HANDLAR OM