Kaptenen nobbas nytt kontrakt i SAIK

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

avPelle Strandman

HOCKEY

Jimmie Ericsson har dragits med krånglande knän och tvekat om sin framtid.

Nu meddelar Skellefteås sportchef att spelaren inte får nytt kontrakt.

– Vi utgår ifrån att det är kört med Jimmie, säger Mikael Lindgren till Expressen.

Jimmie Ericssons karriär kommer allt närmare ett slut.

Skellefteå-kaptenen avslutade under våren sin totalt 13:e säsong i klubben med att missa kvartsfinalen mot Frölunda då han var avstängd efter en slewfoot.

Efteråt berättade 37-åringen om hur hans knän inte längre är vad de har varit och att hans framtid som hockeyspelare var högst osäker.

– Jag har dåliga knän och jag måste rehaba. AIK känner till det här och mina knän måste bli bättre innan vi sätter oss ned och pratar, sa han till Norran.

Nu har Ericsson diskuterat med ledningen i klubben – och någon fortsättning blir det inte.

”Måste se om vårt hus”

Det bekräftar Skellefteås sportchef Mikael Lindgren för Expressen.

– Jimmie rehabar just nu, men det ser inte bra så. Så vi måste se om vårt hus och fylla på vår trupp. Sen får vi se, men vi utgår från att det är kört med Jimmie. Vi räknar inte med honom, säger han till tidningen.

I stället blir det en annan veteran, 35-årige Pontus Petterström, som får förlängt kontrakt och därmed blir den siste pusselbiten i lagbygget inför säsongen.

– Han är en stor profil i laget och har varit det i många år, så det är klart att det är tung. Men han har haft skadebekymmer de senaste åren och det viktigaste för Jimmie nu – om han ska spela – är att göra sig själv rättvisa och han rehabar just nu, säger Mikael Lindgren.

Sportbladet har sökt Jimmy Ericsson.

ARTIKELN HANDLAR OM