Tillbaka i Malmö-tröjan – vann direkt

HOCKEY

MALMÖ. Han gjorde sin första hemmamatch i Malmötröjan sedan våren 2016. Och nu blir det lite snurrigt. Efter segern mot Brynäs har Malmömålvakten Jonas Gunnarsson både vunnit med och förlorat mot Malmö i Malmö, den här säsongen.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYR N

Ingressen kräver kanske sin förklaring. Jonas Gunnarsson har tidigare spelat två säsonger i Malmö, men provade sedan lyckan i Nordamerika förra säsongen och spelade för AHL-laget Milwaukee Admirals. 

När han kom tillbaka till Malmö inför den här säsongen lånades 25-åringen ut till HV 71 som hade målvaktsskador. 

Tillbaka i Malmö – igen

Den 24 oktober förlorade Gunnarsson som HV-målvakt mot Malmö i Malmö. Men numera är han tillbaka i Redhawks och på tisdagen stod han när Malmö slog Brynäs med 3–1.

– Det var kul. Jag var här med HV för inte så längesen. Men nu fick man vara på andra sidan där man är van att vara. Kul att vinna också. Det känns extra bra, säger Jonas Gunnarsson.

Hur speciellt var det att stå för Malmö på hemmaplan igen?

– Det var inte så speciellt i dag. Det var mer speciellt när jag var här med HV. Det kändes annorlunda för jag har ju spelat två säsonger här nere. Att komma hit med ett annat lag var ju mer annorlunda än att spela med Malmö.

Avslagen tillställning

Malmö–Brynäs var en typisk novembermatch i SHL. Kallt och mörkt ute. Inte det bästa tempot eller spelet inne i arenan. 

Redhawks dominerade andra halvan av matchen, men det behövdes en Jens Olsson för att fixa segern i den tredje perioden. Först gjorde backen 2–1 på ett kanonskott från blålinjen och sedan spelade han fram till Frederik Storms friläge som gav 3–1.

Och i Malmökassen gjorde Jonas Gunnarsson en stabil insats.

– Vi gör kanske en bättre match senast mot Linköping. Även om det inte klaffar i hundra i dag finns krigarinsatsen där. Folk blockerar mycket skott. Det är är de här segrarna som är viktiga, när spelet inte klaffar till 100 procent, säger Gunnarsson.

Tvingades bryta

Malmöbacken Niklas Arell fick en hård, men regelrätt, tackling av Elias Fälth och fick bryta matchen i den andra perioden. 

Malmötränaren Peter Andersson var inte särskilt uppåt när han fick frågan om Arells status efter matchen.

–Det är inget vidare med honom, säger Andersson.

Kan du säga något mer?

– Jag vill avvakta lite till, men det kan vara illa. Det jag har hört hittills låter inte bra. Men vi vill ha lite mer info innan vi berättar mer.

ARTIKELN HANDLAR OM