Blytungt för Rangers: ”Fruktansvärt frustrerande”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

HOCKEY

NEW YORK. Samma dystra visa igen...

New York Rangers jobbade sig tillbaka från 1-3-läge i nattens derby mot Islanders – bara för att till sist få stryk på straffar.

– Det är fruktansvärt frustrerande att det blir likadant en gång till, säger Henrik Lundqvist till Sportbladet efter 3-4-förlusten.

Det var matchen som slutligen skulle vända  den hopplöst negativa trenden för New York Rangers, det hade spelarna svurit på – men hemmafajten mot rivalen från andra sidan East River blev i princip en kopia av det tunga bakslaget mot Pittsburgh bara några dygn  tidigare. 

De släppte in ett tidigt mål, blev darriga och osäkra  och låg efter två perioder under med 3-1.

Sedan skärpte de sig i slutakten, kom ikapp, hade bud på mer – och förlorade lik förbaskat på straffar.

”Hittar sätt att förlora”

Rick Nash hade väl två eller tre frilägen. Om han satt ett av dem hade vi vunnit  den här matchen, suckar Henrik Lundqvist när vi träffar honom efteråt.

– Men så är det för lag som befinner sig där vi gör. Vi hittar inga sätt att vinna. Vi hittar sätt att förlora istället.

Och så var det där med starterna...

SE OCKSÅ

Superanalys: Topp 50 bästa spelarna i NHL 2017/18

– Ja, det har var ju likadant i praktiskt taget varenda match. Vi släpper in tidiga mål och hamnar i jobbiga underlägen och får kriga för att ta oss in i matcherna. Vi måste ändra på det, fortsätter ”Henke”.

Som själv räddade åtminstone en poäng åt sitt krisande lag. För när blott fem sekunder återstod, och ställningen var 3-3, fick Josh Bailey en dubbelchans precis framför den svenske keepern. Men han hade uppenbarligen bestämt sig för att hemmalaget absolut inte skulle förlora under ordinarie matchtid och gjorde ett par fenomenala räddningar.

”Behöver inte grubbla”

– Jag blev chockad att han kom fram, det kändes liksom som en icke-situation. Efter att ha räddat första skottet låg jag kvar på isen och hoppades att tiden skulle rinna ut, men han hann skjuta en gång till och jag lyckades få upp en arm, säger han.

– Tur det i alla fall. Om de gjort mål där så vi inte ens fått en poäng, då vetitusan...

Till sist blev det alltså stryk ändå,  efter straffavgörande. 

– Det är fruktansvärt frustrerande att det blir likadant en gång till, suckar ”Henke”.

– Men vi har ny match redan på lördag, så vi behöver inte gå och grubbla så länge. Det är bara att försöka spinna vidare på det vi trots allt gjorde bra ikväll, framförallt i tredje perioden.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!