Fick skott på halsen: ”Det var rätt läskigt”

1 av 3
HOCKEY

RALEIGH. Först klappade han in ett powerplay-mål – sedan fick Oscar Klefbomb ett skott på strupen och drabbades av andningssvårigheter.

– Ja, halsen svällde upp och det blev lite svårt att andas. Det var rätt läskigt men dessbättre mår jag okej nu, säger den värmländske backen till Sportbladet efter Edmontons 7-1-kross mot Dallas.

Det var i andra perioden i Edmontons hemmamöte med Dallas som Oscar Klefbom träffades illa av ett skott på strupen och tillfälligt tvingades ta sig ut i omklädningsrummet för vård.

– Ja, halsen svällde upp och jag fick lite andningssvårigheter. Det var rätt läskigt. Dessbättre visade det sig att det inte var något allvarligt så jag kunde fortsätta spela i tredje, berättar den 23-årige värmlänningen med något skrovlig stämma när vi ringer upp honom efteråt. 

– Jag känner mig okej nu efteråt. Det är visserligen svårt att svälja och prata och när jag talat klart med dig ska jag vara tyst resten av kvällen, he he.

”Extremt viktigt”

Först får han dock berätta om urladdningen i Rogers Place – och målet, det tolfte för säsongen, han plaskade in från blålinjen i första perioden.

– Det var verkligen en urladdning och den behövde vi. Många av killarna fick göra mål och har en bra känsla nu. Det är också extremt viktigt att vi tar poäng när alla runtomkring oss vinner hela tiden. Det kommer bli ett race nu, förklarar Oscar.

– För egen del tycker jag det gått lite halvsegt på slutet, så det var skönt att få göra ett mål. Särskilt i powerplay, vår PP-enhet funkade riktigt bra.

▪▪▪

Oduyas första sedan Chicago-återkomsten

Nu har Johnny Oduya kommit ”hem” på riktigt.

Han klappade in en ruggig slägga från blålinjen när Chicago i natt slog Montreal i Bell Centre – och därmed tog sig den svenske backveteranen in i målprotokollet för första gången sedan trejden tillbaka till Blackhawks i början av månaden.

Med 4-2-segern smög sig Hawks åter förbi Minnesota i toppen av västra konferensen.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL