Malmö skickar hot till övriga lagen

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

MALMÖ. Malmö krossade Luleå. Då skickar forwarden Frederik Storm en passning till övriga slutspelslag. 

– Spelar vi så här kan vi vara ”pain in the ass” mot alla lag, säger han.

Malmö arena dukade upp för slutspel för första gången någonsin och Malmö Redhawks gick in i sin första slutspelsmatch på 15 år.

Då levererade Malmö en av sina bästa matcher för säsongen och pulveriserade Luleå med 6–1 i den första åttondelsfinalen. 

Varnar de andra slutspelslagen

Den danske landslagsforwarden Frederik Storm gjorde ett mål och bidrog starkt i en vass kedja tillsammans med landsmannen Nicklas Hardt och lagkaptenen Erik Forssell. Efter matchen skickade Storm en passning till övriga slutspelskonkurrenter. 

– Vi är bra alltså, spelar vi så här kan vi vara ”pain in the ass” mot alla lag. Det gäller att spela som vi ska, säger Storm. 

Rhett Rakhshani gav Malmö ledningen efter bara 3.36 minut och när den första perioden var över stod det 3–1 på resultattavlan. I den andra perioden dödade Malmö matchen – och Storm hyllar insatsen.

Nöjd med lagets insats

– Jag tycker att vi kom ut riktigt bra, som vi vill. Vi var aggressiva och det ledande laget. Första och andra perioden var klockrena, i tredje perioden spelade vi smart och gav inte Luleå så mycket, säger han.

En av säsongens bästa insatser?

– Ja, jag tycker att vi gör det bra. Det är så här vi vill spela, säger han. 

Tycker du att det var klasskillnad?

– Nej, det vill jag inte säga. Vi vet att Luleå är ett bra lag, men i dag var vi effektiva, säger han.

Storm kom till Malmö inför säsongen 2012/13 och har varit med på resan från allsvenskan till det här slutspelet. I grundserien producerade han 24 poäng (8+16) på 45 matcher. Han känner att det finns mer att ta av och att formkurvan pekar uppåt.

– Det känns som att jag har hittat tillbaka till sättet som jag vill spela på, säger han.

Slutspelsform?

– Ja, jag är redo.

ARTIKELN HANDLAR OM