Lasu Nilsson i tårar: ”Ångrar mina ordval”

I går sa Petter Lasu Nilsson att han ”skulle kunna mörda”.

I dag höll Luleåtränaren en presskonferens där han med gråten i halsen bad om ursäkt.

 – Jag ångrar mina ordval jättemycket, säger han.

Gårdagens åttondelsfinal mellan Malmö Redhawks och Luleå Hockey slutade i en av tidernas värsta sågningar.

Luleå fick ett mål bortdömt av situationsrummet och tränaren Petter Lasu Nilsson fick ett utbrott.

– Det är bara kasta domaren åt helvete. Jag är så fruktansvärt besviken på domarinsatsen, hur man kan ta bort ett mål när man håller på att driva varenda dag med det här spelet att dra folk mot kasse, och vi gör allt som står i vårt makt och så tar de ändå bort det. Kasta domaren åt helvete. Ge mig böter om ni vill, jag tycker det är så jävla dåligt. Domarrummet kan de sluta med också. De behöver inte ta ett enda domslut en enda gång nån domare, för de skyller på domarrummet hela tiden, sa Lasu Nilsson bland annat.

RANKING: Svensk idrotts mest klassiska tv-intervjuer

”Ångrar mig jättemycket”

Uttalandena fick Lasu Nilsson att senare be om ursäkt på klubbens hemsida och i dag höll Luleåtränaren en presskonferens där han – med gråten i halsen – på nytt bad om ursäkt.

–  Det har varit en jobbig natt och förmiddag. Jag ångrar mina ordval jättemycket. Jag älskar Luleå Hockey över allt annat och vill inte på något sätt förstöra för sporten, säger Lasu Nilsson enligt Norrbottens-Kuriren.

–  Det var det jag kände innerst inne och det var inget illa menat mot någon yrkesgrupp. Mina ordval var inte rätt, men jag kan inte ändra det. Det vart som det vart. Jag hade önskat att de hade intervjuat motståndarlaget som vunnit istället för att komma till mig som haft ett känslosamt slut på matchen – sen ska jag klara av det bättre.

N-K: Står du fast vid något av det du sa?

–  Vissa delar kan jag tycka... Alla vill se mer mål och vi granskar och tar bort mycket mål. Vi tittar om vi vill ha större mål eller ändra utrustningen och många målsituationer tycker jag man kan döma mål på istället.

Lasu Nilsson står dock fast vid beslutet att sluta som tränare och enligt Sportbladets uppgifter riskerar han att straffas med böter av SHL:s disciplinråd.

– Det kommer självklart bli någon form av reaktion från SHL, sa en källa till Sportbladet tidigare under tisdagen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!