Forsberg: Det som hände hemma är väldigt deppigt

Foto: Cal Sport Medi/REX/Shutterstock / Rex Features
HOCKEY

DETROIT. Katastrofen i Mora plågar honom – djupt. 

Men Leksandssonen Filip Forsberg kan i alla fall trösta sig med att han genom att pricka in sitt 31:a mål för säsongen i praktiken sköt Nashville Predators till Stanley Cup-slutspelet under lördagen.

– Klart det som hände hemma är väldigt deppigt. Jag är dock glad över att vi bärgade två oerhört viktiga poäng, säger han till Sportbladet efter 3-0-segern mot Minnesota.

Vad Filip Forsberg har för känslor för Leksands IF blev världen varse när han i en videosnutt som spreds som en löpeld över nätet för ett år sedan jublade åt moderklubbens sudden death-mirakel mot Modo.

Begreppet ”eufori” har aldrig sammanfattats bättre.

Men lika glad som han var då, lika nedslagen är den 22-årige stjärnan – uppvuxen på Åkerö precis utanför centrala Leksand – förstås efter lördagens avgörande förlust mot arvsfienden Mora.

”Honom undviker jag”

– Ja,  säger han kort när vi når honom i amerikanska hemstaden Nashville, det som hände hemma är väldigt deppigt. Det kan jag inte sticka under stolen med.

Som om det inte vore nog med förlusten, och degraderingen, i sig, har han moringen Mattias Ekholm som lagkamrat också. 

De har inte talats vid efter upplösningen i Smidjegrav, visar det sig. 

–  Nä....honom undviker jag just nu, muttrar ”Flipper”.

Som dock kan hämta lite tröst i det faktum att hans Nashville samtidigt slog Minnesota med 3-0 och i praktiken säkrade sin plats i Stanley Cup-slutspelet.

– Ja, vi behöver ta, eller Los Angeles tappa, en poäng till. Så det ser lovande ut, fortsätter den blågule snipern.

– Men man kan inte ta något för givet. Därför var det här en väldigt viktig seger och därför har även morgondagens match mot St. Louis stor betydelse.

Blev målskytt

Filip gjorde själv 1-0 i slutet av den första perioden och är därmed uppe i sammanlagt 31 mål. Det betyder att han är två mål från fjolårets toppnotering, och bara en fullträff efter Rickard Rakell i toppen av den svenska målligan.

– Jag lägger inte så stor vikt vid siffrorna i sig, men jag ska ju göra mål och det känns väldigt bra att jag får in några puckar när det är så här viktigt och satt så hårt åt som idag, säger han.

Om han nu bara kunde ha hjälp kompisarna hemma i Leksand att göra några mål också...