Valde svensken – för att jävlas med konkurrenten

Foto: David Banks / TT NYHETSBYRÅN
HOCKEY

CHL-draften slutade i en kontroversiell historia.

Mitt i skottgluggen stod Timothy Liljegren, 18, som chockvaldes av Niagara – för att jävlas med konkurrenten.

Det får samtidigt Rögle att jubla.

– Han är inställd på att spela i Rögle, säger stortalangens agent, Martin K Nilsson.

Allt var egentligen uppdukat och klart.

Men Rögles Timothy Liljegren, en av Sveriges största backtalanger, blev i stället inblandad i en smutsig historia under gårdagens CHL-draft.

Ett kontrakt med OHL-laget London Knights skulle redan ha varit förberett för honom. Knights ägare är nämligen Mark Hunter, även assisterande manager i Toronto Maple Leafs – NHL-klubben som nyligen draftade Liljegren – och tanken var att backen skulle gå under hans vingar och spela i OHL-klubben redan i höst.

Ska ha blivit upprörda

Sedan ändrades allt.

Chocken var stor när Niagara IceDogs plötsligt klev in i handlingen – och snodde svensken.

Nu lanserar Twitter-kontot OHL Insiders, enligt hockeysverige.se, en konspirationsteori om att Niagaras general manager, Joey Burke, valde Liljegren enbart för att jävlas med Hunter och London Knights som enligt Twitter-kontot ska ha blivit rasande.

– Timothy har hela tiden varit inställd på Rögle. Sedan visste vi att alla lagen ville drafta honom i CHL eftersom de tror att de skulle ha en liten chans att han skulle komma dit och spela sedan Toronto tog honom, säger agenten Martin K Nilsson till Sportbladet.

Rögle jublar

CHL-draften är en årlig importdraft för de kanadensiska juniorklubbarna. För att en europé ska kunna spela i de kanadensiska juniorligorna krävs att de valts i CHL-draften.

Varken Niagara IceDogs, eller Liljegren själv, har enligt OHL Insiders inte några som helst planer på att spela juniorhockey med klubben i höst. Och det innebär att Rögle kan jubla eftersom de sannolikt får behålla sin guldklimp nästa säsong.

Om inte Liljegren spelar till sig ett kontrakt med Toronto Maple Leafs.

– Det är många rykten och för Timothy och oss har det varit ointressant. Han är sjukt glad över att det blev Toronto, men samtidigt är fokus på att göra en kanonsäsong med Rögle, säger Nilsson.

Foto: Emil Langvad/TT
ARTIKELN HANDLAR OM