NHL-meriterad back till Luleå

avHans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Nathan Denette / TT / NTB Scanpix
Ryan Johnston skyddar målet framför Montreals målvakt Carey Price.

Luleå värvar en NHL-meriterad back.

Klubben bekräftar Sportbladets avslöjande om att Ryan Johnston, 25, är klar för två år.

– En offensiv back, säger sportchefen Stefan ”Skuggan” Nilsson till Luleås hemsida.

Luleå jagar revansch efter den misslyckade säsongen som tog slut i åttondelsfinal mot Malmö.

Nu har klubben hittat en backstjärna.

Sportbladet avslöjade att Ryan Johnston är klar för Luleå, något som sedan bekräftades av klubben.

– Det känns jättebra att vi kunnat skriva ett tvåårsavtal med Ryan Johnston, en offensivt inriktad högerskytt som vi känner kommer att tillföra skicklighet till vår backsida, säger sportchefen Stefan ”Skuggan” Nilsson till Luleås hemsida.

– I och med detta har vi fyllt truppen för kommande säsong, vilket känns riktigt bra. Huruvida vi tar in någon ytterligare back beror på hur det går för Christian Jaros möjligheter att ta en plats i Nordamerika, fortsätter han.

Spelat i NHL

Johnston, 25, gjorde sju NHL-matcher med Montreal Canadiens den gångna säsongen, men spenderade övrig tid i farmarlaget St. John’s IceCaps där han svarade för 18 poäng på 50 matcher.

– Jag ser verkligen fram emot att flytta till Luleå och Sverige, vilket kommer bli en annorlunda erfarenhet för mig, men jag har bara hört gott om Luleå Hockey och SHL. Så det kommer bli väldigt roligt och jag gör allt jag kan för att komma väl förberedd, säger backen till hemsidan.

– När det gäller mitt spel så tror jag att det kommer gå bra att överföra till de stora rinkarna. Jag är en bra skridskoåkare som både gillar att transportera puck och att sätta igång spelet snabbt, en kvick och rörlig spelare som gärna följer med upp i anfallen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL

Luleå