HV71 vann efter jubilarens mål – nåt som retade KHK

Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN
HOCKEY

De regerande mästarna HV71 fortsätter att imponera och är fortsatt serieledare i SHL efter seger med 1-0 borta mot KHK.
Men det var en seger som KHK-tränaren Ove Molin hade svårt att acceptera.
– Situationen vid målet borde aldrig ha uppstått, säger han.

Om vi då går direkt till situationen så var det med tio sekunder kvar av den andra perioden som matchens enda mål kom och som Ove Molin syftar på. HV71 kunde genom Martin Thörnberg trycka in 1-0 efter en retur och fler mål blev det inte den här kvällen i Karlskrona. Men Ove Molin var inte nöjd med domarens beslut några sekunder innan målet.
– Det är många grejer som blir fel där, vi har två centrar inne och deras forward blir ren på bottre stolpen och det ska såklart inte hända. Det är jättejobbigt att släppa in ett sådant mål, men situationen borde överhuvudtaget inte ha uppstått. Det är inte hög klubba och det ska inte vara tekning i vår zon med 19 sekunder kvar. Men det är sånt som händer ibland tyvärr, säger KHK-tränaren och fortsätter:
– Jag tänker inte stå att säga att vi förlorar på grund av domaren för det gjorde vi inte. Det går fort där ute och domaren tycker att vi träffade klubban men det gjorde vi inte. Men det är klart att det olyckligt att han dömer som han gör, säger Molin.

HV-veteranen var dock nöjd

En som dock inte brydde sig särskilt mycket om Molins frustration var målskytten MartinThörnberg.
– Det var jäkligt skönt, man vill vara med och producera framåt och göra mål. Det är en boost att få trycka dit den då och då.
Och förutom att det var hans första mål för säsongen så gjorde den 34-årige forwarden även sin 500:e grundseriematch i SHL denna kväll. Men det var inget han hade koll på själv.
– Nej det hade jag inte, jag hade faktiskt inte en aning om det. Men det är lika roligt att spela nu som när jag började, säger han.
Blir det 500 matcher till nu?
– Haha, man vet ju aldrig. Jag tar en match i taget och jag vill inte blicka för långt fram.
Inga tankar på att sluta antar jag?
– Nej, för fan. De får dra ut mig från Kinnarps för att jag ska göra det.

Börjar hitta formen

Målvakten Linus Söderström som höll sin andra raka nolla för säsongen var även han nöjd med kvällens seger och menar att han sakta börja närma sig förra säsongens nivå.
– Ibland har man studsarna med sig. Det blir några procent bättre för varje match och vi har en plan för hur jag ska nå till den nivån jag var på förra säsongen.
Hur nära är du den nivån?
– Det är mycket som spelar in så det är svårt att säga. I våras var jag väl på 100 procent av min kapacitet just då, men jag vill ju inte stanna där utan jag vill ju bli bättre för varje säsong och om man jämför med förra året så ligger jag väl på 70-75 procent nu, säger Söderström.

Experterna tippar: Så slutar SHL 00:23
ARTIKELN HANDLAR OM