Drömdealen i natt – högre lön än Crosby

Supertalangens nya kontrakt värt 650 miljoner kronor

HOCKEY

I somras skrev Connor McDavid på drömkontraktet som gör honom till NHL:s bäst betalde spelare.

Nu är det Jack Eichels tur.

Den jämngamle supertalangen får omkring 650 miljoner kronor över åtta år.

2015 års NHL-draft var speciell.

Jack Eichel hade förmodligen gått som etta vilket annat år som helst men nu fanns Connor McDavid i samma årgång – en så kallad ”generational talent” som redan då jämfördes med Wayne Gretzky och Sidney Crosby.

McDavid fick sin rookiesäsong spolierad av skador men i fjol blev han den ende spelaren att komma upp i 100 poäng och i somras belönades han med ett maffigt åttaårskontrakt med 12,5 miljoner dollar i caphit (lönetaksträff) vilket gör honom till ligans bäst betalde spelare.

Värt 650 miljoner kronor

Jack Eichel då?

Han har visserligen också haft problem med skador men med sina 113 poäng (48+65) på 142 matcher har han bevisat att han kommer kunna bära Buffalo Sabres framåt i lång, lång tid.

Och nu kommer belöningen.

Foto: AP
Nöjd.

20-åringen är överens med klubben om ett åttaårskontrakt med 10 miljoner dollar i caphit. Kontraktets totala värde är alltså omkring 650 miljoner kronor, med dagens växelkurs.

Tjänar mer än Crosby

De enda som har en högre caphit är tidigare nämnde Connor McDavid (vars nya kontrakt börjar gälla först nästa säsong), samt Chicago Blackhawks-duon Jonathan Toews/Patrick Kane som både ligger på 10,5 miljoner dollar.

Han kommer alltså att tjäna mer än spelare som Sidney Crosby, Alexander Ovetjkin och Henrik Lundqvist, för att nämna några.

NHL-säsongen inleds natten till torsdagen, Buffalo Sabres spelar sin premiär natten till fredag då man tar emot Montreal Canadiens.

Så avgörs NHL 2017/18 00:43

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL

Ishockey