Coachens ilska: ”Har ingen talang”

HOCKEY

NEW YORK. Pittsburgh börjar se väldigt svårslagna ut igen.

I natt sopade de till ett Boston utan självförtroende med 5–1.

– Vi vet att vi har som krävs offensivt. När vi dessutom spelar bra defensivt blir det ofta lyckat, säger målskytten Patric Hörnqvist till Sportbladet.

Foto: TT

Länge var det hyggligt jämnt i PPG Paints Arena mellan Pittsburgh och ett Boston i desperat behov av framgång efter tre raka förluster. 

– Ja, i andra perioden skulle jag rentav vilja hävda att de hade övertaget, säger Patric Hörnqvist när vi når honom efter slutsignalen.

– Men vi gjorde 3–1 i början av tredje och då gick luften ur dem. De har inget självförtroende just nu, det kändes tydligt. Och man vet ju själv hur det är att få ett sådant mål mot sig i motsvarande situation. Det är tungt.

Det var Hörnqvist själv som stod för fullträffen som fick motståndaren att rasa ihop – mycket karaktäristiskt för att han befann sig vid målgården och rev åt sig en förlupen puck.

Tränaren ryktas bort

– Ja, så kan man nog beskriva det. Men jag har faktiskt inte gjort några mål på retur tidigare den här säsongen så det var skönt att få in en sån puck, säger han.

Segern var pingvinernas fjärde raka och känslan är att de efter urladdningen mot rivalen Washington förra veckan börjar närma sig mästarform igen.

– Ja, fortsätter ”Bengan”, vi vet ju sedan tidigare att vi har vad som krävs offensivt. Vi har tre väldigt vassa kedjor som kan producera och även en fjärdekedja som är farligare än de flesta andra lagens tredjelinor. Om vi dessutom, som nu,  spelar bra defensivt och inte slarvar så mycket i mittzonen, då blir det ofta lyckat.

Mindre bra  går det mesta för tillfället för Bruins. Förlusten i Pittsburghs var lagets fjärde raka och efteråt anklagar coachen Claude Julien – föremål för ivriga avskedsrykten – sina spelare för bristande inställning.

– Vi har inte tillräckligt mycket talang för att ha en chans att vinna om inte alla på isen drar sitt lass, fräser han.

Foto: TT
Claude Julien

De galna målfesternas NHL-vecka slutade med ytterligare en rungande urladdning.

Columbus slog Ottawa på övertid på bortaplan – med 7–6.

– Som vi spelade defensivt är jag glad att vi fick några poäng överhuvudtaget, säger Blue Jackets-coachen John Tortorella till nhl.com.

Alexander Wennberg svarade för hela tre assist för vinnarna och William Karlsson en. Även hemmalagets Erik Karlsson noterades för en assist.

Chicago-kaptenen Jonathan Toews har haft förbryllande trögt med poängproduktionen

Men i nattens 4–2-seger över Vancouver lossande det ordentligt.

Toews gjorde ett mål – och spelade fram till de övriga tre.

Niklas Hjalmarsson tog sig också in i protokollet med en framspelning, liksom Henrik Sedin.

Se fler höjdpunkter på och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på

ARTIKELN HANDLAR OM