Lagkaptenen lämnar Vancouver Canucks

LAKE RANCHWOOD, FLORIDA. NHL-säsongens första stora trejd är ett faktum.

Vancouver Canucks-kaptenen Bo Horvat skickas till New York Islanders i utbyte mot Anthony Beauvillier, finländska talangen Aatu Räty och ett förstaval i draften.

Det har en längre tid varit känt att Bo Horvat och Vancouver Canucks klubbledning, med svenske general managern Patrik Allvin i spetsen, haft mycket svårt att komma överens om en kontraktsförlängning och nu slutar det alltså som väntat med att kaptenen lämnar Vancouver efter nio säsonger.

Horvat, som är mitt upp i sin mest produktiva säsong och stått för 54 poäng (31 + 23) på 49 matcher, trejdas till New York Islanders – i utbyte mot vänsterforwarden Anthony Beauvillier, 20-årige finländaren Aatu Räty och ett villkorat förstaval i sommarens draft.

PLUS: RANKAR: Här är de 50 bästa spelarna i NHL


Bo Horvat.
Bo Horvat.

Fokus på framtiden

Därmed visar Lou Lamoriello, Islanders 80-årige GM, att han fortfarande har seriösa slutspelsambitioner i år – medan Allvin & co tydligt signalerar att fokus i Vancouver ligger på framtiden.

En pikant detalj är att Horvat, tillsammans med Elias Pettersson, tagits ut för att representera Canucks i den stundande helgens All Star-jippo.

Hur man löser det problemet, i den mån det ska beskrivas så, är okänt.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!