Matchhjältens hyllning av Frölundapubliken

HOCKEY

GÖTEBORG. Missnöjd med premiärsegern.

Men lyrisk över hemmasupportrarna.

– Göteborg är en otrolig stad, sättet folk tar hand om och behandlar människor på är fantastiskt. Jag hade gåshud när jag åkte in på isen, säger Ryan Lasch, 30.

Det är tradition i Scandinavium att lagkaptenen Joel Lundqvist får det största jublet under lineupen. Men den traditionen bröts rejält till årets premiärmatch.

Ryan Lasch är tillbaka i Frölunda, och det hördes.

– Sättet de tog emot mig på… det var väldigt speciellt. Jag hade gåshud när jag åkte in på isen. Människorna i Göteborg är så vänliga, det är en otrolig stad, säger han.

Om publikfavoriten var nöjd med mottagandet var han mindre nöjd med sin och lagets insats. Trots två mål, varav ett avgjorde i förlängningen.

– Vi var inte där i dag. Vi är besvikna, vi borde fått tre poäng med oss.

Inte där? I en premiär?

– Jag vet inte… Det är så hockey är ibland. Första tio minuterna var vi på plats, då skapade vi så många chanser, men sen tappade vi det. Kanske gick det för lätt.

”Såg att det fanns en lucka”

Lasch var med och vann SM-guld med Frölunda 2015/16. Efter en säsong i Bern är han nu tillbaka, och visade direkt varför publiken älskar honom. Han gav Frölunda ledningen i mitten av den tredje perioden, och avgjorde sen i förlängningen med ett märkligt mål. Från dålig vinkel drog han upp pucken i det främre krysset bakom en förvånad Christian Engstrand.

– Jag hade tänkt passa först, men så såg jag att det fanns en lucka i krysset. Målvakten gick ner lite, och jag visste att från det läget kunde jag göra mål. Så jag försökte, och det funkade.

Mora-målvakten Engstrand var full av beundran för Lasch.

– Han sätter den bra, precis när jag är på väg neråt. Han läser väl av mig ganska bra där… Sen tror jag inte att han gör om målet igen om han får ett par chanser till. Han är nog rätt nöjd med skottet. Men hade jag stått upp så hade han väl satte den mellan benen på mig i stället.

FAKTA

Betyg Frölunda-Mora

Ryan Lasch, fw, Frölunda
Två mål, avgjorde i förlängningen.

Jacob Lagacé, fw, Mora
Kvitterade med elva sekunder kvar av tredje. Stark framåt.

Emil Aronsson, c Mora
Stark match, låg bakom mycket i offensiven.

Christoffer Ehn, c, Frölunda
Skapade massor av chanser, borde gjort mål.

Joel Lundqvist, c, Frölunda
Tryckte tillbaka sitt Frölunda in i matchen.

Matchens målvakt: Christian Engstrand, Mora
Fenomenal insats, främst i första. Olycklig på sista målet.

Domare:

Matchen:
Kul premiär med ett Mora som imponerade. Såg ut att ändå bli straffade, men Jacob Lagacé kvitterade med elva sekunder kvar. Frölunda illa ute innan man vände, Ryan Lasch avgjorde efter 57 sekunder i förlängningen.