Världsstjärnorna stöttar Oliver, 13

Foto: INSTAGRAM (@mattsson.oliver21)
HOCKEY

Oliver Mattsson, 13, går sin tuffaste match hittills.

Nu stöttas han av sina idoler.

En mängd idrottsstjärnor – däribland Henrik Lundqvist, Erik Karlsson, Patrice Bergeron och Zdeno Chara – har skickat sina lyckönskningar.

Oliver Mattsson är son till Jesper Mattson.

Pappa är en klubbikon i Malmö Redhakws, där han gjorde elva säsonger som spelare och där han numera är assisterande tränare.

Oliver spelar också hockey i Malmös ungdomslag.

Men nu går han sin tuffaste match.

I juni månad diagnosticerades han med en svår sjukdom, en typ av leukemi.

När han lades in på sjukhus var pappa Jesper och brodern Elliot angelägna om att göra något som skulle ge Oliver extra styrka, och efter några samtal till gamla hockeykollegor började videohälsningar från idrottsstjärnor strömma in.

”Ta hand om dig”

Först ut var Henrik Lundqvist:

”Hej Oliver! Henrik Lundqvist, New York Rangers, här. Jag hörde att du går igenom en ganska tuff period just nu, så jag vill bara skicka en hälsning och ’pusha’ på dig och önska dig lycka till med rehabiliteringen. Hoppas också att du är tillbaka på isen snart. Alla lyckönskningar, ta hand om dig och ha det så bra”, sa Lundqvist.

En hälsning varje kväll

Därefter kom hälsningar från Boston Bruins Patrice Bergeron, från Djurgårdens Kim Källström, Tampa Bay Lightnings Anton Strålman … ja, det bara fylls på och fylls på.

Varje kväll kommer en ny hälsning.

I mitten av september skrev Oliver ett inlägg där han tackade för stödet.

”Skulle bara vilja tacka för allt stöd jag får. Alla paket, hälsningar, videos, sms och hälsningar på annat vis, de hjälper och jag uppskattar det verkligen”, skrev han.

Sportbladet har varit i kontakt med pappa Jesper Mattson som hälsar att familjen inte vill ge några kommentarer i nuläget.

ARTIKELN HANDLAR OM