Trojas målvakts Wictor Ragnewall stängs av – efter otillåten vadhållning

Wiktor Ragnewall.
Wiktor Ragnewall.

Wiktor Ragnewall lade ett spel på en match i samma serie.

Nu stängs Troja/Ljungby-målvakten av.

– Grymt tråkigt för alla inblandade, säger klubbens sportchef Daniel Håkansson.

Det var under förra säsongen som Troja/Ljungbys målvakt Wiktor Ragnevall lade ett spel på matchen mellan Boden och Kalix i play off-kvalet till hockeyallsvenskan.

Det borde han inte ha gjort.

Nu stängs målvakten av för otillåten vadhållning, meddelar disciplinnämnden, vilket gör att han inte får träna med laget förrän i november.

– Grymt tråkigt för alla inblandade att få denna avstängning men bara att acceptera och lösa situationen. Jag lider med Wiktor och han känner såklart att han sätter sig själv och laget i en dålig sits men reglerna är klara vad som gäller. Men det är bara för Wiktor att komma igen och vara redo när hans avstängning är hävd i november, säger sportchef Daniel Håkansson i en kommentar på klubbens hemsida.

Ersätts

Då Ragnewall nu missar inledningen av säsongen har Troja/Ljungby kontrakterat målvakten Anton Svensson, vars avtal gäller fram till den 15 november.

– Jag är glad att Anton inte gjort klart med någon ny klubb och väljer att hoppa på chansen att spela med oss i hockeyallsvenskan. En grymt bra kille och målvakt med erfarenhet som nu får en möjlighet att spela i hockeyallsvenskan för första gången i karriären, säger Håkansson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!