Vancouvers målfest: ”Ingenting har gått lätt”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

BOSTON. Elias Pettersson är inte ende svensken i Canucks som kan ställa till med poängfester.

När de i natt vann en sällsam match mot Bruins i Boston med 8-5 (!) var det gamle skyttekungen Loui Eriksson som prickade in två mål och spelade fram till ett.

– Ingenting har gått lätt för mig tidigare den här säsongen så det var såklart skönt, säger han när Sportbladet träffar honom efteråt.

Ja, det blev mot alla förmodan riktig raggarhockey när Vancouver gick upp mot Boston i TD Garden i natt.

Första perioden såg väl hyggligt normal ut och slutade också 1-1, men sedan brakade det bara till. Alla gjorde – kändes det som – mål hela tiden och till slut vann gästerna från västra Kanada alltså med bandysiffrorna 8-5.

– Ja, man trodde ju kanske att det här skulle bli tajt men det vara bara i första det var det, säger Loui Eriksson när vi träffar honom i  trängseln i omklädningsrummet efteråt.

– Sedan vet jag inte vad som hände. Det blev väldigt öppet och konstigt. Men det var roligt att vi kunde sätta så många puckar och ändå skönt att vinna när det blev så här.

Bland annat gjorde Loui själv två mål och spelade fram till ett, signerat Erik Gudbranson, och stal därmed showen av unge landsmannen Elias Pettersson – rookie-sensationen ”alla” hade kommit för att se.

– Ingenting har gått lätt för mig den här säsongen, och målen har inte velat komma, så det var väldigt skönt att få sätta två. I synnerhet här, jag spelade ju i Boston tidigare, fortsätter den 33-årige göteborgaren.

”Starkt av oss”

Sedan sneglar han mot bänkgrannen Pettersson och ler:

– Fast tidigare har jag inte behövt göra några mål heller. Det har ju han här skött om åt oss.

Precis, säsongens mest omsusade nykomling i världens bästa liga har mot alla odds stått för tio mål på tio matcher – men i natt fick han nöja sig med en finfin assist till åttonde målet, inprickat av Jake Virtanen.

– Åttonde målet, ja…he he. Det var inte igår jag var med i en match där det blev åtta mål. Den blev lite konstig, som Loui säger, den här matchen. Men det är starkt av oss att ändå dra ifrån när det svänger så mycket fram och tillbaka, och likaså starkt att komma tillbaka så här bra när vi borde vunnit senast (mot Detroit) och ändå fick stryk.

Och för egen del?

– Jag vet inte riktigt. Det kändes lite konstigt idag. Jag hade inte studsarna med mig och tog några enkla, tafatta felbeslut. Jag får se till att vara lite mer rejäl och spela enkelt nästa gång.

Nästa gång, det är i en matiné i Buffalo på lördag det. Kort sagt: De två nya blågula stjärnorna Elias Pettersson och Rasmus Dahlin i duell på bästa sändningstid i Sverige.

Den bör inte missas.

Två mål av Loui Eriksson mot Boston
Foto: Bob DeChiara / TT
Två mål av Loui Eriksson mot Boston

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad: