Juniormålvakten nollade Malmö

HOCKEY

Veteranen Paulsson enda målskytten

Det var en talang och en veteran som hjälpte Almtuna att sänka Malmö.

Magnus Hellberg, 19, höll nollan och Andreas Paulsson, 34, gjorde enda målet i 1-0-segern.

– Det var tre sköna poäng innan nyår, säger Paulsson.

Malmö hade inför matchen mot Almtuna två raka segrar och hade inte släppt in något mål på två matcher.

Och trots att skåningarna bara släppte till ett enda mål mot Almtuna så blev det förlust. Andreas Paulsson visade kyla när han snirklade in 1-0-målet bakom Markus Svensson i början av den andra perioden, och det var veteranens blott fjärde mål för säsongen. Ifjol svarade Almtunaforwarden för elva mål.

– Jag fick en fin passning i mitten och sedan vara det bara att gå in och finta och lägga in pucken i öppen bur, säger Paulsson om sitt mål och medger att han inte är nöjd med sitt poängmakande i år.

– Jag har haft en otrolig torka i höst och poängskörden överlag har varit under all kritik. Jag har inte varit bra och har inte förtjänat att göra fler poäng heller.

”Ruggigt bra”

I Almtunas mål svarade Magnus Hellberg för en ny stark insats. 19-åringen, vars målvaktskollega Fredrik Pettersson-Wentzel just nu spelar JVM i USA, motade samtliga 22 skott och höll alltså nollan.

– Det är ruggigt bra. Han släppte in fem kassar mot Sundsvall och studsar tillbaka och håller nollan idag, det är starkt, berömmer Paulsson.

Formstarka Almtuna plockade därmed sjunde segern på de åtta senaste matcherna. Laget är två poäng efter Bofors som innehar den sista playoffplatsen.

– Vi har tagit mycket poäng på slutet vilket är nödvändigt om man ska haka på playofftåget, säger Paulsson.

ARTIKELN HANDLAR OM