Skellefteå livsfarligt – i den dödliga triangeln

HOCKEY

SKELLEFTEÅ. Livsfarliga – i den dödliga triangeln.

Skellefteå är elitseriens målgladaste lag och en övervägande majoritet av fullträffarna kommer från ett specifikt område.

– Målvakterna är så bra i dag att de räddar pucken om man får ett läge från kanten, säger Skellefteås tränare Anders Forsberg.

Poängsumman är densamma som Luleås. Men med 91 gjorda mål leder nu Skellefteå, som släppt in sex puckar fler än norrbottningarna, elitserietabellen på målskillnad.

75–80 procent

Sportbladets grafik visar att seriens farligaste lag framåt gör en markant del av sina mål inom en triangel som sträcker sig från den förlängda mållinjen och upp till slottet.

– I ishockeyn är man uppe i nästan 75-80 procent i gjorda mål i den triangeln, säger Skellefteås tränare Anders Forsberg.

Forsberg, som tidigare hyllat lagets träningar med epitetet världsklass, menar återigen att nyckeln ligger i assisterande tränaren, Stefan Klockares ispass.

”Folk på mål”

– Det är av dem som det har blivit ett resultat. Vi försöker få in folk på mål och få våra spelare att skjuta snabbare. Det är en vanesak. Det går så pass fort därute att spelarna inte hinner tänka. När Klockare lägger upp sina träningar koncentrerar han dem så att det blir åkningar in dit.

Mot Södertälje kom alla tre mål som SSK-målvakten Pontus Sjögren fick släppa förbi sig – det fjärde satte Pierre-Edouard Bellemare i tom bur – inom triangeln.

Jobbar med styrning

Anders Söderberg styrde själv in 2–1 och spelade fram till Joakim Lindströms 3–1-mål:

– Numera handlar det om att få in pucken mot mål och försöka få lite styrning på returerna.

– Det är väl i stort sett vad vi jobbar med hela tiden, säger Anders Söderberg.

ARTIKELN HANDLAR OM