Trendbrott för Oskarshamn

HOCKEY

Äntligen seger för smålänningarna

Det har varit turbulent i Oskarshamn den senaste tiden.

Men efter Tommy Salos avhopp och fyra raka förluster lyckades laget vinna smålandsderbyt mot Tingsryd med 4-3 efter övertid.

Avgörandet kom med bara tio sekunder kvar att spela.

– Det var riktigt skönt, säger Andreas Valdix efter sitt avgörande mål.

Efter fyra raka förluster var Oskarshamns playoffplats hotad inför kvällens omgång, men då tog smålänningarna sig samman och kunde vinna med 4-3 efter övertid på bortaplan mot Tingsryd.

Oskarshamn såg dock ut att gå mot tre poäng efter att Simon Önerud prickat in 3-1 i början av den sista perioden, men Tingsryds finske storback Tom Koivisto replikerade genom att panga in både 2-3 och 3-3 i slutskedet.

– Jag tycker att vi har det mesta av spelet. Vi leder ju med 3-1 och att de får trycka in sina mål på slutet är olyckligt, säger Andreas Valdix som sedermera fick avgöra matchen.

Valdix i målform

På övertid smackade han in matchvinnande 4-3 med bara tio sekunder kvar att spela.

– Jag fick ett bra pass av Simon Önerud så det var bara att skjuta direkt och det var i princip öppet mål. Det var jäkligt skönt, säger Valdix.

Glödhete Valdix gjorde därmed mål för fjärde matchen i rad.

– Hade man vetat varför det går så bra nu hade man gjort lika många mål alltid, ibland stämmer det och ibland stämmer det inte. Jag försöker gå in och kriga varje dag, och till slut får man de här målen med sig, säger Valdix.

Inte påverkade av Salo

Tack vare segern håller Oskarshamn sig före Bofors i sammandraget, men bara en poäng skiljer sjuan och åttan åt i tabellen. Oskarshamn har dock två matcher färre spelade.

– Visst har självförtroendet fått sig en törn av förlusterna, men vi har en jäkla lagmoral och kämpar på. Vi blickar uppåt i tabellen, säger Valdix som menar att Tommy Salos avhopp inte stört laget.

– Det är klart att det snackats om det och att man funderat, för det kom ju från ingenstans. Men han är inte på isen eller i omklädningsrummet, så det är inget som har stört oss. Det är ju vi spelare som ska leverera på isen, ingen annan.

ARTIKELN HANDLAR OM