Oviss framtid för Daniel Fernholm

HOCKEY

Kan bli klubblös igen – under säsongen

Debuten i Dynamo Minsk är avklarad.

Men innan säsongen är över riskerar Daniel Fernholm, 26, att bli klubblös igen.

– Kontraktet sträcker sig över ett par månader, säger han.

Det blev förlust med 3-5 mot Amur Chabarovsk i Daniel Fernholms debut med Dynamo Minsk efter att den amerikanske målvakten, Robert Esche, släppt in fyra av fem skott efter halva matchen.

Fernholm matchades i andra backpar med David Petrasek och spelade totalt 18.16.

– När vi åkte på vårt första baklängesmål var han lite seg, men i det stora hela spelade Daniel bra, sa Dynamo Minsks tränare Marek Sikora på presskonferensen efter matchen.

Den sista januari

Det vill till att Fernholm fortsätter att spela bra. Han har fram till den sista januari på sig att visa att han ska stanna i Dynamo Minsk och Vitryssland.

– Vi har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över ett par månader. Om allt går väl kommer det att förlängas säsongen ut, säger Fernholm till goals.by.

26-åringen kom till Minsk från Neftechimik Nizjnekamsk, där han fick sparken strax efter Karjala Cup. I samma veva sågades han dessutom av lagets tränare, Vladimir Krikunov.

– Om Krikunov vill förödmjuka spelare och göra sig lustig över dem i pressen är det hans sak. Jag bryr mig inte om vad han säger om mig. Neftechimik är historia, allt som betyder något nu är vad folk i Minsk tycker och kommer att tycka om mig.

ARTIKELN HANDLAR OM

KHL