40-åringen slutar - blir tränare i Rögle

Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

avAdam Borg

HOCKEY

Efter 18 säsonger som spelare lägger Cory Murphy skridskorna på hyllan.

Men 40-åringen lämnar inte ishockeyn.

Under måndagen presenterade Rögle att kanadensaren ska ingå i klubbens tränarstab.

– Det är en fantastisk möjlighet jag fått av Rögle, säger han till klubbens hemsida.

Cory Murphy har en lång och imponerande meritlista som ishockeyspelare. Han har vunnit VM-guld med Kanada, spelat över 90 matcher i NHL och vunnit SM-guld med Växjö Lakers.

Men nu, 40-år gammal, är ishockeykarriären över.

Kanadensaren, som spelade med Karlskrona under senaste säsongen, lämnar dock inte ishockeyn. Murphy kommer istället att fortsätta sin karriär som tränare i Rögle.

– En del av mig är lite ledsen över att sluta som spelare men samtidigt är jag grymt glad och tacksam över att få vara kvar i hockeyvärlden. Det är en fantastisk möjlighet jag fått av Rögle, timingen är perfekt, och jag ser verkligen fram emot att börja jobba i klubben som har något riktigt intressant på gång, säger Cory Murphy till klubbens hemsida.

”Nöjda och förväntansfulla”

Murphy kom till Sverige och Växjö Lakers inför säsongen 2013/14. Efter fyra säsonger i Växjö – toppat med ett SM-guld – avslutade kanadensaren med ett år i Karlskrona, som till slut åkte ur SHL i kvalet mot Timrå.

I och med att Murphy nu är klar för Rögle är tränarstaben till kommande säsong spikad. Förutom Murphy består den av huvudtränare Cam Abbott, Roger Hansson och Magnus Wennström.

– Vi är mycket nöjda och förväntansfulla över att få in Cory Murphy i vår organisation. Hans stora passion för hockey, hans förmåga att jobba med unga spelare och många års erfarenhet från hockey på högsta nivå blir värdefullt för oss och är saker som vägde tungt i vårt beslut, säger sportchefen Chris Abbott.

Kontraktet med Rögle är skrivet över tre säsonger.

LISTA: SHL-lagen med bäst publiksnitt 00:19
ARTIKELN HANDLAR OM