Dahlin missade VM: ”Hade inte haft en chans”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

GÖTEBORG. Han valde bort möjligheten att vara med i VM.

Frölundas stora talang Rasmus Dahlin, 18, ångrar inte sitt val – trots VM-guldet.

– Det var så skickliga backar där så jag tror inte att jag hade haft en chans, säger han.

När Tre Kronor vann VM-guld sent i söndags kväll fick hockeyspelaren Ramus Dahlins grannar i Göteborg höra det.

– Jag tror att jag väckte hela grannskapet! Det var hur häftigt som helst. De spelade en rolig hockey. Det var ett roligt VM i stort, säger han.

Hockeybacken kunde ha varit med på äventyret, men valde tidigt att avstå den chansen.

Kände sig sliten

I början av april meddelade Frölunda HC att säsongen var över för lagets stora talang. Han hade då spelat 82 matcher i SHL, CHL, JVM och OS.

Den unga kroppen var sliten.

– Jag kände jag att det var en lång säsong och jag hade varit med på många saker. Min huvudtanke var att om jag hade åkt i väg skulle tre veckor av min sommarfys gå. Den är väldigt viktig för mig inför nästa säsong, säger han när vi ses på Frölundaborg.

1 av 3 | Foto: ANDERS DEROS

Ramus Dahlin valde att återhämta sig och lägga fokus på att bygga inför nästa säsong. 18-åringen är tippad att bli förstarankad i sommarens NHL-draft, den första svensken att bli det sedan Mats Sundin valdes 1989.

– Det är nästan bara gymmet nu. Det är äta och träna som är huvudgrejen. Sen har vår fystränare lagt upp ett jättebra schema för mig, jag behöver inte tänka så mycket. Jag behöver bara hälla i mig mat och åka på träningen, säger han.

Han ångrar inte sitt tidiga besked, trots att det blev ett guldäventyr för Tre Kronor.

– Det är klart att det är tråkigt att jag inte kunde bidra med någonting till laget, jag tycker ändå att det har gynnat mig i efterhand, menar han.

Tror inte att han platsat

Förbundskapten Rikard Grönborg sa i samband med beslutet att Rasmus Dahlin var aktuell, men med facit i hand tror spelaren att det inte hade blivit mycket speltid om han hade blivit uttagen.

– Det var så skickliga backar där så jag tror inte att jag hade haft en chans, säger han.

Backbesättningen under VM i Danmark bestod av John Klingberg, Mikael Wikstrand, Adam Larsson, Oliver Ekman Larsson, Hampus Lindholm och Erik Gustafsson.

Hur mycket spelade OS-erfarenheten in, det blev inte mycket speltid där heller?

– Jag hade inga höga förväntningar inför OS, jag visste att det var bra backar med. Det var inget som spelade in nu. Det var mer att jag kände vad som var bäst för mig nu.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!