Tvingas ta tabletter

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Backlund lider av sömnproblem: ”Det är inte bra”

Obekvämt Johan Backlund tycker att sängarna är obekväma och använder tabletter för att kunna somna.
Foto: jimmy WIXTRÖM
Obekvämt Johan Backlund tycker att sängarna är obekväma och använder tabletter för att kunna somna.

MOSKVA

Kanada oroar Tre Kronor.

Men även sömnproblem.

Målvaktshjälten Johan Backlund tvingas ta insomningstabletter för att kunna sova på spelarhotellet.

– Jag har använt det några gånger under VM. Hotellsängarna är riktigt obekväma och svåra att sova i, säger Johan Backlund.

I morgon möter Tre Kronor Kanada i en semifinal i VM.

Lagets kanske viktigaste spelare är målvakten Johan Backlund. Han har klivit fram i turneringen och blivit den förstemålvakt som Tre Kronor så väl behöver.

Men Johan Backlund störs av sömnproblem.

En arbetsam och jobbig börda.

Svårt att koppla av

Vid två tillfällen under VM har han bett läkaren Lennart Hovelius om att få insomningstabletter av märket Stilnoct.

– Ja, det stämmer. Jag har haft svårt att koppla av på hotellet. Är lite sådan som människa. Tidigare kunde jag somna var som helst, typ på golvet och så. Men nu är det värre. Jag sover bäst hemma, säger Johan Backlund.

Hovelius är inte bekväm med att Backlund tvingas ta tabletter för att kunna sova.

– Det är inte bra att ta sömntabletter. Men vi kan inte ha en målvakt som inte sover inför en match. Mellan två dåliga ting väljer vi det minst dåliga, säger Hovelius.

Johan Backlund delar rum med Anton Strålman på Holiday Inn i Moskva.

Båda två har haft svårt att somna på kvällarna och nätterna.

– Sängerna är inte sköna. De är mjuka i mitten och hårda på kanten. Jag kommer inte in i någon bekväm ställning, säger Johan Backlund.

Oroväckande

Insomningstabletterna ska inte medföra några men eller besvär för Johan Backlund. Men det har stört honom att det blivit så sena kvällar, eller tidiga morgonar, innan han somnat. Medicinen har även en biverkning att reaktionsförmågan kan försämras – vilket låter ganska oroväckande eftersom Backlund är målvakt.

– Efter matchen mot Slovakien somnade jag inte förrän halv fyra. Det är svårt att varva ned efter träning och match. Jobbigt, säger Johan Backlund.

Svårt att göra något

En annan anledning till Backlunds sömnproblem och sena nattvanor är en smärre dygnsomställning. Moskva ligger två timmar före Sverige och när det är midnatt i Sverige är

klockan två på morgonen i Moskva.

Tre Kronor-ledaren Mats Näslund känner till Johan Backlunds sömnproblem. Men säger att det är svårt att göra någonting åt det nu.

– Vi kan ju inte gärna skicka över hans säng från Sverige. Jag tycker hotellets sängar är sköna. Det där ska nog inte vara något problem, säger Mats Näslund, lagledare.

Medicinen försämrar reaktionen

Publicerad: