”Två-tre spelare hade gnällt hos ledningen”

HOCKEY

Magnus Arvedson talar ut om sparkningen

Hans ledarstil passade inte in i föreningen. Och några av spelarna tycker att de fått för lite istid.

Det är förklaringarna till varför Magnus Arvedson fick sparken från mora.

– Hade jag fått ett år till på mig hade det kunnat bli riktigt bra, säger han till Dalarnas Tidningar.

Det var på juldagen Magnus Arvedson fick beskedet om att han förlorat jobbet som tränare för Mora IK. Det var klubbdirektören Jan Simons själv som ringde, skriver Dalarnas Tidningar.

En av förklaringarna han gav i det officiella pressmeddelandet var att Arvedsons ledarstil inte passar in i föreningen. Nu avslöjar Arvedson att det fanns ytterligare skäl.

- Två-tre spelare hade gnällt hos ledningen för att de fått för lite istid. Det var en av förklaringarna jag fick av Simons till varför jag sparkats, säger han till Dalarnas Tidningar.

Det började ryktas tidigt under säsongen om att relationen mellan den förre NHL-spelaren och spelartruppen inte var riktigt som den borde.

Måste ha glöden

Men Arvedson själv tycker sig ha haft spelarnas förtroende.

- Jag tror inte att de tagit illa upp och brytt sig när jag i tidningarna sagt att alla måste ha glöden och att vi måste få med oss alla för att lyckas, säger han.

Vad som händer nu verkar osäkert. Jobbet i Mora var det första som tränare och någon ny arbetsgivare är inte klar ännu.

- Att vara hockeytränare är det bästa som finns. Den närmaste tiden ska jag ägna åt familjen, kanske någon resa och att titta på hockey.

För tillfället tar andretränaren Per Djoos över i Morabåset. Han får en tuff tid framför sig nu när elitserien drar igång igen: i de kommande två matcherna möter Mora först Skellefteå och sedan Södertälje, två lag som i allra högsta grad är inblandade i bottenstriden.

ARTIKELN HANDLAR OM