Oslagbara Brynäs

HOCKEY

Dackell efter femte raka: Tyder på bra lagmoral

Foto: Mitt i ett stim Brynässpelarna har visat strålande form de senaste veckorna.

GÄVLE

Brynäs är elitseriens mest svårslagna lag.

Mot Mora kom femte raka segern.

Andreas Dackell ser klara likheter mellan dagens Brynäs och guldlaget från 1993.

– Då var vi också ett lag där alla spelade för varandra, säger Andreas Dackell.

Foto: Andreas Dackell känner igen stämningen i laget.

21 poäng av 24 möjliga är Brynäs facit de åtta senaste omgångarna. Nu är man bara två poäng efter ledande HV 71 och är januaris stora överraskning. Med bara nio förluster totalt är Brynäs också det lag som förlorar minst i elitserien.

– Det är vår styrka att vi är så svåra att slå. Även när vi inte är speciellt bra är vi svåra att besegra och det tyder på en väldigt bra lagmoral, säger Andreas Dackell som låg bakom två av målen mot Mora.

Mer struktur nu

Leif Boork har experimenterat en hel del med sina formationer över seriens gång men verkar han ha hittat rätt.

Kedjan med Andreas Dackell, Mads Hansen och Johannes Salmonsson har spelat flera matcher i rad nu och var den formation som dominerade mot Mora.

20-årige Johannes Salmonsson som gjorde 2–0-målet är en av dem som tillsammans med Lars-Erik Spets, Daniel Widing och Jonas Almtorp emellanåt hamnar på bänken eller läktaren.

Fin harmoni i laget

Nu verkar det som om han stärkt sina aktier om att få vara med från start.

– Det går bra varje gång jag får spela och jag spelar mer avslappnat nu. Även om man suttit på bänken eller läktaren så kommer man in och spelar med bra självförtroende eftersom vi har sådan fin harmoni i laget. Vi svävar inte ut och tror att vi är några stjärnor för att vi vinner några matcher utan fortsätter hela tiden att spela som ett lag.

Har Brynäs chans att ta SM-guld i år igen?

– Vårt mål har hela tiden varit slutspel och det ligger fast, men visst vore det kul att få spela en SM-final, säger Johannes Salmonsson.

Brynäs åtta senaste matcher

Anders Sundin

ARTIKELN HANDLAR OM