Kommunen räddar Arboga Hockey

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-02-01

som förstärker laget med bröderna Rosén

Det blir inget avslutande kaos i hockeyallsvenskan.

Arboga kommun går in och räddar Arboga Hockey från konkurs och därmed kan laget fullfölja säsongens seriespel.

Följ ämnen
Comeback Johan Rosén, här i Leksands tröja, återvänder till moderklubben Arboga tillsammans med brorsan Roger.

Samtidigt som konkurshotet avvärjdes flydde de sista spelarna innan tiden för övergångar gick ut. 31-årige backen Dan Johansson, som är fostrad i Arboga, blev sist att lämna skutan och flyttar till Leksand som kämpar för en kvalplats, uppger TV4.

Allsvenska Arboga har haft sådana ekonomiska problem att man tidigare i veckan meddelade att spelare var fria att lämna Arboga då klubben inte kunde garantera utbetalning av lönerna.

Borgen på halv miljon

Men nu går kommunen i borgen för ett lån på 500 000 kronor. Detta beslutades av kommunstyrelsens arbetsutskott på ett extrainkallat möte sent i onsdags kväll. Det uppger Magazin 24, en lokal nyhetssajt i västra Mälardalen.

Med borgen från Arboga kommun följer en en hel del krav. Rejäla sponsorintäkter måste tillkomma och alla kortfristiga skulder bör omgående regleras. Dessutom ska Arboga Hockey anlita en revisionsbyrå och förändra styrelsen. Kommunen kommer att ha full insyn i klubbens ekonomi och kräver en likviditetsplan för resten av verksamhetsåret.

Bröderna Rosén vänder hemåt

Strax innan transferfönstret stängdes fick laget dessutom klart med två tunga namn under slutspurten.

Bröderna Rosén, Johan och Roger, som båda senast spelade i Leksand säsongen 2004–05, har skrivit på och vänder hemåt till moderklubben.

Samtidigt förstärks Arboga av 26-årige Mathias Winberg som är poängkung i Västerås HK i division 2.

– Man måste ta chansen när den dyker upp, säger Winberg till VLT.

Även 22-årige Niklas Lindfors följer med till Arboga för att hjälpa laget under de fem sista matcherna men det kan bli aktuellt med en förlängning om det blir kvalspel, skriver TV4.

Mårten Lundmark

Följ ämnen i artikeln