Höstens floppar

HOCKEY

Från Tommy Sjödin till Jan Novak – Sportbladet har listan som ingen vill vara med på. Varsågoda, här får ni elitseriens 25 största besvikelser så här långt

Nummer 1 på listan – Jan Novak.

✓ 1. Jan Novak, Fd back, Skellefteå AIK

Kommentar: Ibland blir det bara riktigt, riktigt fel. Novak värvades för att vara Skellefteås ledande back med mycket istid i power play. Men ingen förstod egentligen vad den tjeckiske backen gjorde i Skellefteå. Allra minst huvudpersonen själv verkade det som. Novak var för övrigt den enda utländska spelare som det inte skickades in någon ansökan om uppehållstillstånd för. Där var Skellefteå i alla fall rätt ute. Lycka till i Kärpät säger vi.

✓ 2. Michael Holmqvist, forward, Frölunda

Kommentar: En av sommarens stora snackisar under silly season. Har inte varit i närheten av att leva upp till förväntningar och månadslön. Relationen med tränare Bäckman verkar inte helt gnisselfri.

✓ 3. Andreas Dackell, forward, Brynäs

Kommentar: I höst har stjärnforwarden svikit rejält. Bara fem poäng och -9 (bland de absolut sämsta i elitserien) är inga smickrande siffror för veteranen.

✓ 4. Leif Boork, fd tränare, Brynäs

Kommentar: Han var ”inte så intresserad av vad spelarna tyckte om att gå runt på tre kedjor”. Det borde han kanske ha varit. Försvann efter åtta förluster på de elva första matcherna.

✓ 5. Janne Hauhtonen, forward, Brynäs

Kommentar: Skulle visst ersätta Nicklas Bäckström var det tänkt. Sanningen är att Hauhtonen varit riktigt usel under hösten och senast mot Luleå platsade han inte bland 13 forwards.

✓ 6. Johan Lindström, forward, Mora

Kommentar: Värvades till Mora från LHC för att delvis fylla luckan efter Pavel Brendl. På 20 matcher har ”Liket” inte gjort ett enda mål. Just nu är han så långt ifrån en måltjuv det går att komma.

✓ 7. Krisjanis Redlihs, fd back, Linköping

Kommentar: Vem var han? Vad gjorde han här? Var är han nu? På de två första frågorna passar vi. På den tredje frågan svarar vi Hamburg Freezers.

✓ 8. Michael Sundlöv, sportchef, Brynäs

Kommentar: Stödde Boorks experiment med en gigantisk trupp till etthundra procent. Dessutom har värvningarna inför den här säsongen inte varit direkt klockrena om man säger så.

✓ 9. Per Svartvadet, forward, Modo

Kommentar: En av många stjärnspelare som har svikit i Modo under hösten. Även om ”Svarten” inte varit direkt usel har han varit mil ifrån den kapacitet han visade i slutspelet.

✓ 10. Pierre Hedin, back, Modo

Kommentar: Landslagsback när han lämnade Modo, men hemvändaren har varit osynlig under hösten (bara 3+1 trots en hel del power play). Kan få tufft att platsa när Modos backar är skadefria.

Sammanställning: Mats Wennerholm, Tomas Ros och Hans Abrahamsson

ARTIKELN HANDLAR OM