Nytänd – efter blindtarmsoperation

HOCKEY

Söderström: Nu är vi på rätt väg

LINKÖPING

Efter höstens knäskada tvingades han operera blindtarmen.

Förre poängkungen Ulf Söderström är nästan som ett nyförvärv för Linköping.

När Mora krossades med 7–2 slog centerveteranen till med två nya mål.

Foto: Ulf Söderström, två mål.

Linköping bjöd på stor show när man tog tredje raka segern – och Ulf Söderström visade att han är tillbaka på allvar efter sin tunga höst.

– Klart att man var orolig när vi knappt vann en enda match i november och december, det var väldigt frustrerande eftersom jag vet vad vi har inom oss. Men nu är vi på rätt väg, säger han.

Akuta magsmärtor

I början av säsongen hade Söderström, 34, som blev tvåa i lagets interna poängliga i fjol (40 poäng) svårt att producera – och sedan kom knäskadan.

Precis redo för comeback drabbades anfallaren av akuta magsmärtor och tvingades att operera bort blindtarmen.

Något som innebar ytterligare tio matchers vila ända fram till dagarna före jul.

– Det kändes ganska typiskt och lagom roligt i det läget, fast det är ju inget man kan påverka. Nu hoppas jag att det är nog med skador och annat elände den här säsongen, ler han.

Nu har målskyttet lossnat

Söderström svarade för ett mål borta mot Brynäs i tisdags (5-3) och två nya mot Mora i går.

– Man tappar matchtempo vid ett så pass långt uppehåll, men formen blir bara bättre och bättre. Skönt att poängen börjar ramla in så att man kan hjälpa laget. Vi har skaffat oss ett riktigt bra självförtroende.

Defensiven har tätats till, laget har tydligare roller i power play och box play – och så har målskyttet vaknat till liv.

– Ett tag missade vi alldeles för många chanser. Tolv baljor de två senaste matcherna måste väl räknas som ganska okej, säger Ulf Söderström och ler.

Joakim Löwing ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM