Tung Toronto- förlust efter sekunddrama

HOCKEY

Buffalo vände – sköt avgörandet fyra sekunder från slutet

NEW YORK. Löven föll i Buffalo i natt – fyra sekunder från slutet i sudden death.

Foto: Ales Kotalik jublar efter det avgörande målet.

Ales Kotalik heter Buffalo-snipern som förstörde kvällen för Toronto i HSBC Arena i natt. 4.56 in i den fem minuter långa övertidsperioden lyckades han få in den avgörande 5-4-pucken. Den passerade mållinjen med nöd och näppe och Maple Leafs-keepern Andrew Raycroft gjorde sitt bästa för att få det att se ut som att inte var något mål, men förgäves. Matchen tog helt snöpligt slut.

2–0 efter två perioder

Det var kulmen på en rätt så sanslös tillställning mellan de två ärkerivalerna från varsin sida Ontario-sjön.

I två perioder hände inte så mycket mer än att Toronto gick upp i 2-0-ledning mot ett defensivt aningen tveksamt Buffalo.

Matchen exploderade

Sedan exploderade matchen. 08.12 in i sista akten smaskade Adam Mair in en reducering. Och bara 37 sekunder senare fick suveräne Jason Pominville in kvitteringen. En dryg minut därefter gick Toronto helt oväntat åter upp i ledningen efter ett slagskott av Chad Kilger. Tomas Vanek kvitterade på nytt 13.02 in i perioden – och 13.37 såg Chad Kilger till att Toronto ännu en gång återtog ledningen. Jochen Hect fastställde resultatet under ordinarie speltid till 4-4 med ett handledsskott tre och en halv minut från slutet.

Synnerligen svängigt och rätt underhållande att se – men bättre hockey har spelats. Särskilt defensivt finns mer att önska, och det inkluderar definitivt målvaktsspelet.

Mats Sundin gick för en gångs skull av banan utan att ha noterats för poäng och detsamma gällde övriga svenskar på isen.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL