”Ska det få vara så är det riktigt illa för svensk hockey”

HOCKEY

Harald Lückner till hård attack mot domaren

Skellefteå fortsätter att överraska positivt i elitserien och drog det längsta strået i norrderbyt mot Modo.

Segern med 2–0 var rättvis.

Skellefteås tränare Per-Erik Johnsson hade anledning att vara nöjd, särskilt med första perioden då de båda målen gjordes.

Foto: Harald Lückner.

– Visst fick vi två psykologiskt viktiga mål, men jag tycker också att det var frukten av två skickliga prestationer av Anders Söderberg och Kimmo Koskenkorva, sade Per-Erik Johnsson.

Modo som inför lördagens match släppt in 36 mål fortsatte att läcka bakåt. Hela 19 av baklängesmålen har trillat in i numerärt underläge. Men den här gången höll man tätt med en man kort på plan, så åtminstone det var ett fall framåt.

Kritik mot regel

Modos tränare Harald Lückner var inte helt missnöjd med spelet. Han ansåg att effektiviteten var en av de avgörande skillnaderna.

– Det var liksom typiskt för matchen när Oscar Steen missade öppet mål, sade han.

På presskonferensen efter matchen var Harald Lückner fly förbannad över den nya regeln som innebär att domaren ska ge matchstraff i samband med en utvisning, när han bedömer att en spelare blir skadad.

– Ska det få vara så är det riktigt illa för svensk hockey, sade han.

Domaren har ingen läkarutbildning påpekade han och lade till att hans resonemang är principiellt och inte bygger på det som hände i matchen mot Skellefteå.

Modos Oscar Steen fick matchstraff sedan domaren Robert Lahti bedömt att Skellefteås Thomas Larsson skadats i en närkamp vid sargen.

Enligt Skellefteås tränare Per-Erik Johnsson blir Thomas Larsson bort en vecka på grund av hjärnskakning.

Enkelt och effektivt

För att slå Skellefteå på hemmaplan krävs det bättre takter än vad Modo visade. Stundtals såg det väl slappt ut i Modo, inte minst i egen zon. Hittills under säsongen har laget inte nått sin rätta kapacitet.

Skellefteå, som startat serien överraskande bra, utnyttjade luckorna i Modos försvar och spelade enkelt och effektivt i sin egen zon.

Magnus Wernblom, som inför återkomsten till Modo spelat sina tre senaste säsonger i Skellefteå, fick inte göra något mål mot sina gamla lagkamrater. Men han var ofta inblandad i farligheter framför skicklige Andreas Hadelöv i Skellefteås kasse.

Skellefteå spelade så pass stabilt att det inte märktes att lagkaptenen Mikael Renberg låg hemma i magsjuka

ARTIKELN HANDLAR OM