”Jag hade en del cement i händerna”

HOCKEY

Anton Strålman om debuten i natt

1 av 3 | Foto: framspelare Mats Sundin firar Alexei Ponikarovskys 4–4-mål tio sekunder före tredje periodens slut. Sundin stod för assisten.

TORONTO. Trots ett sent drama – det blev en tung NHL-debut för en nervös Anton Strålman.

– Jag hade en del cement i händerna, säger Strålman till Sportbladet i natt.

Efter fem assist på fem AHL-matcher så var det äntligen dags för Anton Strålmans NHL-debut.

Bottengänget Atlanta Thrashers hemma i Air Canada Centre verkade väl som en ganska tacksam premiärmatch på papppret – men papper är en sak och is en helt annan.

Toronto fick jaga i underläge under större delen av matchen, och även om de lyckades trycka in en dramatisk kvittering med ynka tio sekunder kvar av ordinarie matchtid så blev det till slut förlust på straffar.

”En godkänd debut”

Underbetyg för laget.

Hyfsat betyg för Anton Strålman.

– Det var väl en godkänd debut i alla fall. Jag har höga förväntningar på mig själv, men samtidigt vet jag ju att första matchen är speciell. Jag vågade inte göra det där lilla extra, eftersom man kanske är mer rädd för att göra misstag än man tänker på att lyckas.

Totalt blev det 14.27 minuters speltid för Strålman.

Han växlade mellan Bryan McCabe och bjässen Hal Gill som backpartners, och spelade 0-0 i sin match-i-matchen.

På plussidan fanns några fina pucktransporter och ett stabilt positionsspel; på minuskontot några bortslagna passningar.

– Jo, jag var inte riktigt kompis med pucken. Jag var lite nervös och hade en del cement i händerna.

Det kändes ovanligt nervöst?

– Jo, första gången jag gick in på isen så kändes det ju. Då kollade jag ju upp på läktaren lite extra. Det är svårt, absolut, men man måste ändå försöka hålla fokus på rätt grejer.

Hyllas av Sundin

Vet du vad som gäller nu? Blir du kvar i Maple Leafs, eller ska du ner till farmarlaget igen?

– Nej, de har inte sagt någonting. Tills vidare är jag väl här, och jag hoppas ju givetvis att det blir för hela säsongen.

Lagkaptenen Mats Sundin – som visserligen missade sin straff, men ändå gjorde en strålande insats med ett mål och två assist – ser en NHL-framtid för Anton Strålman:

– Det är en framtidsman för Toronto. Han sa att han var nervös, men jag tycker att han skötte sig bra. Vi behöver en spelande back, så jag hoppas att han får vara kvar nu.

För Atlanta gjorde Tobias Enström sitt första NHL-mål.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL