Ny övertidsseger för Vancouver

HOCKEY

Betvingade Nashville på bortaplan: ”Ingen tillfällighet”

Foto: Ny seger på övertid Vancouvers målvakt Roberto Luongo släppte in tre mål i natt, men gick segrande ur striden då Canucks åter igen segrade på övertid.

NASHVILLE

Vancouver Canucks gjorde det i natt igen.

Vann på övertid – den här gången i Nashville.

– Ingen tillfällighet, säger Henrik Sedin.

I går natt var det St Louis som fick se sig besegrat med 2-1 efter ett övertidsmål av Sami Salo (en sekund från full tid!)

I natt snodde Canucks alltså extrapoängen av Nashville, efter mål av Krajicek.

Slutresultat:

3-4.

Enligt Henrik Sedin är den utdelningen alltså ingen tillfällighet.

– Nej, sammanlagt har vi vunnit fyra övertidsperioder redan den här säsongen, säger han i omklädningsrummet på Gaylord Entertainment Center efteråt.

– Vi har spelare som är bra fyra mot fyra, så är det bara.

Svenskkedjan splittrad

Nattens match vann Canucks trots att lagledningen av oklar anledning splittrat den succéartade svenskkedjan med Henrik, tvillingbrorsan Daniel och Markus Näslund.

– Ja, det blev så den här matchen. Jag vet faktiskt inte varför. Men de vill väl testa lite olika killar i olika konstellationer.

Direkt efter matchen packade Sedin & co för avresa mot Dallas. De är just nu ute på en nio dagar långa så kallad road-trip.

– Det är den längsta under hela säsongen, säger Henrik.

– Och det kan bli lite tufft med så långa resor. Särskilt när vi, som nu, spelar match två kvällar i rad. I natt kändes det lite segt. Men när man vinner är det ändå lätt. Förhoppningsvis kan vi komma tillbaka hem om en vecka med ytterligare några segrar i bagaget.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL