Upproret mot SHL

Hockeyettan planerar upprop

Av: 

Emelie Fredriksson

HOCKEY

Efter hockeyallsvenska klubbarnas uppror mot SHL.

Nu meddelar Hockeyettan att ett samlat upprop är att vänta från deras 47 klubbar.

”Vi kan tyvärr se en ökad polarisering, där de rika blir rikare och de fattigare blir fattigare”, skriver ordföranden Ronnie Glysing i ett pressmeddelande.

Sex allsvenska hockeyklubbar står bakom ett uppror gällande de orättvisor som de menar finns i svensk hockey, något Sportbladet avslöjade igår och som rörde upp många känslor.

Idag meddelar Hockeyettans ordförande Ronnie Glysing i en skrivelse att det vore klädsamt om de dessutom tittade neråt i seriesystemen.

I pressmeddelandet, som Sportbladet fått ta del av, skriver man att Hockeyettanklubbarna 2015/2016 levererade 256 spelare till HA och SHL och att man fick 900 000 kronor genom utbildningsersättningen vilket innebär 3 516 kronor per spelare.

”En ökad polarisering”

”Vi kan tyvärr se en ökad polarisering, där de rika blir rikare och de fattigare blir fattigare. Från ligaorganisationen Hockeyettan har vi under flera år påtalat och pekat på missförhållandena, att mera pengar måste neråt i hela systemet, vilket vi nu tydligen alla är överens om, vilket är bra”, skriver han.

Vidare skriver han att ett upprop är att vänta även från Hockeyettan.

”Vi kan konstatera att samtliga klubbar inom Hockeyettan står bakom sin ligaorganisationens krav på att mer pengar måste slussas neråt i hela hockeysystemet. Ett samlat upprop är att vänta där Hockeyettans 47 klubbar från Helsingborg till Kiruna ställer sig solidariskt bakom kravet”.

Hockeyallsvenskans ordförande Håkan Svensson gick också ut med ett pressmeddelande under onsdagen. Där vill han poängtera att SHL och ledningen gjort ett bra jobb med utvecklingen av sin ligan.

Men han skriver också.

Med det inspel som sex hockeyallsvenska klubbar gjorde i måndags i tillägg till det mandat samtliga 14 klubbar har givit hockeyallsvenskans vd och ordförande så är målbilden och kravet att konkreta lösningar kommer på plats inom en snar framtid så att förutsättningarna för att utveckla svensk hockey och hockeyallsvenskan avsevärt förbättras”.


Förtydligande: I en tidigare version kunde man vilseledas att tro att Hockeyettan står bakom att sex lag i HA eventuellt ska bryta sig ut för att öppna en egen liga. Det gör de inte.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Klassiska lagen kan lämna serien

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Upproret mot SHL

Hockeyallsvenskan

SHL Svenska hockeyligan

Ishockey