”Kommer höra av mig till dem först”

avEmelie Fredriksson, Simon Norberg

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYR N

Jimmie Ericsson känner sig allt bättre.

Chanserna till en comeback uppskattar han till 70 procent – och det är till Skellefteå han helst vill.

– Min önskan är att spela i Skellefteå. Jag återkommer när eller om jag känner mig bra eller om jag ger upp, säger han i C More.

Jimmie Ericsson fick inget nytt kontrakt med Skellefteå inför säsongen och har rehabiliterat en knäskada under sommaren innan han nu gjort comeback – i division 1-laget SK Lejon.

Drömmen och viljan är att återvända till den högsta nivån och han känner sig allt bättre i kroppen.

I eftermiddag var 37-åringen för första gången för säsongen på plats på Skellefteås hemmamatch. I en intervju med C More berättar han att en comeback är betydligt mer trolig än för tre-fyra månader sedan.

– Oh ja. Då skulle jag kanske säga att det var 30 procents chans att jag skulle spela. Nu skulle jag säga att det vänt på steken. Skulle gissa på att det är 70 procent kanske, säger han.

Kan ge besked inom en månad

Den välmeriterade forwarden har inte pratat med klubben men kommer återkomma när han har något besked att ge. Det tror veteranen att han har inom en månad.

– Vi har egentligen sagt att jag återkommer när eller om jag känner mig bra eller om jag ger upp. Jag är inte där än men jag är på väg, säger han till C More.

Skellefteå är inte enda alternativet men det är dit Ericsson helst vill.

– Det är klart att det är min önskan att spela i Skellefteå, sen har de ett jättebra lag som är övertaligt egentligen så det är möjligt att det inte finns plats. Men de är dem jag kommer höra av mig till först i alla fall.

ARTIKELN HANDLAR OM