Succétvillingarna klara för Brynäs

Tvåårsavtal för bröderna Vesterholm

Ponthus och Pathrik Westerholm i Bik Karlskoga.
Ponthus och Pathrik Westerholm i Bik Karlskoga.

Pathrik och Ponthus Westerholm gjorde succé i BIK Karlskoga.

Nu är de klara för Brynäs.

– Det är spännande med ett tvillingpar i laget, säger sportchefen Micke Sundlöv i ett pressmeddelande.

Tvillingarna Pathrik och Ponthus Westerholm, 22, värvades till BIK Karlskoga för två år sedan. Tvillingarna har gjort succé i allsvenskan och den gångna säsongen svarade vänstefattade Pathrik för 47 poäng medan högerfattade Ponthus gjorde 35.

Det har länge varit klart att tvillingarna skulle lämna för SHL-spel till hösten och både Brynäs och Luleå har uppgetts visat sitt intresse.

Och nu är det klart att tvillingarna hamnar i Gävle.

– Det är spännande med ett tvillingpar i laget. De är två killar som kontinuerligt har producerat poäng i de lag de spelat i, säger Micke Sundlöv i ett pressmeddelande.

”Tystlåtna och tillbakadragna”

Sportchefen hoppas att tvillingarna ska växa in i rollen som bärande SHL-spelare.

– Naturligtvis måste de få en inkörningstid i SHL, men på sikt är det här två killar som kommer att vara produktiva i vårt lag. De är tystlåtna och lite tillbakadragna på sidan om, men tar verkligen för sig på isen.

”Fanns inget att tveka om”

Ponthus Westerholm säger i pressmeddelandet att Brynäs är en klubb han alltid drömt om att få representera. Båda bröderna har skrivit på för två år.

– Brynäs var den klubben vi tyckte var mest intressant, det fanns inget att tveka om när Brynäs visade intresse. Brynäs har haft många ungdomsspelare de senaste åren som fått chansen, det visar att de verkligen vågar satsa ungt, säger Pathrik Westerholm.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN